Nieuwbouw De Lei in eindfase

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De lang verwachte nieuwbouw aan De Lei en dorpsplein De Binnenplaats is in een eindfase. De eerste woningen van het appartementencomplex, dat projectontwikkelaar Janssen de Jong hier gerealiseerd heeft, worden aan het eind van deze week opgeleverd. Ook het horecadeel met een terras aan het dorpsplein is inmiddels verkocht. Hierin wordt een eetcafé annex lunchroom en ijssalon gevestigd.

Dertien nieuwe woningen en een horecabedrijf

door Jan de Beer

Door velen wordt de invulling van het ‘Gat van de Traaij’, zoals dit open deel van de winkelstraat in de volksmond genoemd werd, als een verrijking beschouwd. De bouw midden in het drukke centrum was echter een precisiewerkje omdat de ruimte rond de bouwplaats zeer beperkt was. Volgens Martijn Stemerdink van Janssen de Jong was er daarom, vooral ook van omwonenden, veel belangstelling voor de werkzaamheden. ,,Regelmatig kwamen zij een kijkje nemen”, zegt hij. ,,Ze stelden vragen, gaven hun visie en hadden meestal ook positief commentaar. Dat is altijd leuk om te horen.”

Opvallend bij het nieuwbouwcomplex is de enorme lichtinval die overal in het pand aanwezig is en de vernieuwende ‘industriële stijl’ die voor het uiterlijk is toegepast, door het gebruik van staal en roodzwarte baksteen. Het complex omvat dertien appartementen, verdeeld over drie verdiepingen, alsmede een half verdiepte parkeergarage in het souterrain en een ruim bemeten horecagelegenheid aan de Traaij-zijde. Zeven van de dertien appartementen zijn door woningcorporatie Heuvelrug Wonen verkocht in de sociale koopsfeer. Van de overige zes zeer royale appartementen, met riante woonkamers en grote balkons, zijn er nog enkele te koop.

Modelwoning

Ten behoeve van belangstellenden heeft Janssen de Jong onlangs één van die appartementen als modelwoning ingericht. Deze nieuwe manier van presenteren had de projectontwikkelaar al eerder toegepast bij wooncomplex Daguerre aan de Hoofdstraat. ,,Omdat dit goed bleek uit te werken, hebben we dat hier ook weer gedaan”, zegt Martijn Stemerdink. ,,Het blijft immers moeilijk voor mensen om zich bij een nieuwbouwproject, als alles nog kaal en leeg is, voor te stellen hoe de sfeer uiteindelijk zal zijn. Voor de modelwoning hebben we opnieuw samengewerkt met enkele Driebergse ondernemers, namelijk Veldzigt en Van Gorkom. Elke woensdag tussen 16.30 en 17.30 uur kunnen mensen een kijkje komen nemen.”

Dankzij de inrichting van de modelwoning wordt goed duidelijk wat de charme van de appartementen is, en vooral ook dat het tamelijk speciaal is om in het hart van het oude centrum van Driebergen in een luxe nieuw gebouwd pand te vertoeven. ,,Dat is het aantrekkelijke van een inbreidingsocatie”, zegt Martijn Stemerdink. ,,De karakteristieke omgeving is er dan al. Als straks alle werkattributen van de bouwplaats weer verdwenen zijn, kan het gebouw natuurlijk pas echt tot zijn recht komen. En als dan ook het horecadeel met het terras in gebruik is, zal het pleintje er heel anders uit gaan zien.”

Dat horecadeel is door een ondernemer uit Vianen gekocht. Hij gaat er een lunchroom en eetcafé exploiteren, gecombineerd met de verkoop van ambachtelijk bereid ijs. Qua ruimte zijn er voor deze gecombineerde horeca-activiteiten voldoende mogelijkheden; de oppervlakte van het horecadeel is zeer aanzienlijk. De verwachting is dan ook dat niet alleen in de woningen maar ook in deze horecavoorziening binnenkort volop gezelligheid zal heersen.

advertentie
advertentie