Inspraakprocedure over restauratie schaapskooi gestart

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In verband met het plan om de eeuwenoude schaapskooi aan de Engweg 50 te Driebergen om te bouwen tot een kantoor, is eind vorige week een inspraakprocedure gestart. Tot 5 januari aanstaande krijgt men de kans om te reageren op het voorontwerpbestemmingsplan dat is geformuleerd om de metamorfose van dit gemeentelijk monument mogelijk te maken.

oor de functiewijziging naar kantoor, komt geld beschikbaar voor het in stand houden van de cultuurhistorische waarden van het antieke gebouw. In de gemeentelijke nota schaapskooien die recentelijk werd vastgesteld, is aangegeven dat een kantoor een passende functie kan zijn.

Volgens het Heuvelrugcollege zijn ook de resultaten van diverse milieu- en archeologische onderzoeken zodanig, dat voor uitvoering van het plan groen licht kan worden gegeven. Wel is in een overeenkomst vastgelegd dat eventuele planschade voor rekening van de initiatiefnemer komt.

De schaapskooi aan de Engweg behoort tot een serie van zo’n dertig eeuwenoude schaapskooien die nog aanwezig zijn in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze worden beschouwd als belangrijke objecten in de geschiedenis van de Heuvelrug, vanwege de karakteristieke architectuur en hun situering in de landschapsstructuur. Het wordt daarom als tamelijk bijzonder gezien dat er mogelijkheden zijn geboden om deze Driebergse schaapskooi te verbouwen. Een verbouwing overigens die door het college van B&W als ‘een kleine ontwikkeling’ wordt omschreven.

advertentie
advertentie