Kerstmarkt in Leersum

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Stichting Muziekkoepel Leersum pakt op zaterdag 10 december Leersum weer groots uit met een kerstmarkt. De Stichting werkt daarvoor nauw samen met ondernemers en verenigingen uit Leersum en omgeving.

Op het kerkplein staan ruim dertig kramen. Boer Leo zal, net als vorig jaar, weer aanwezig zijn met zijn levende kerststal. Ook dit jaar kunnen kinderen van de basisscholen in Leersum, hun mooie tekening inleveren bij de Kerstman. Ieder kind krijgt hiervoor een presentje. Dit kan vanaf 11.00 uur en daarna op de hele uren in de muziekkoepel.

Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en op gezette tijden zal er een kerstverhaal verteld worden. De muzikale omlijsting is in goede handen van Nico van Dijk. Thomasvaer en Pieternel zullen tijdens de markt luid en duidelijk ten gehore brengen wat er zoal in Leersum heeft plaatsgevonden.

Dit jaar is tijdens de kerstmarkt ook de Michaëlkerk geopend. Hier is een doorlopend programma met tentoonstelling en verkoop van kerstkaarten, ds. Pieter Goedendorp leest voor, panfluit door Janneke Rijksen, solo zang door Rianne Druiff en orgelspel. Behalve voor de vuurkorven zal restaurant d'Arthuizen zorgen voor heerlijke Glühwein en andere versnaperingen.

Omstreeks 17.00 uur zal de lampionnenoptocht beginnen vanaf de Englaan, met als afsluiting een veiling van kunstzinnige houten beelden, gemaakt met een motorkettingzaag, ook wel Fasnacarving genoemd.

advertentie
advertentie