Voedselactie stichting Veri-Olanda succes

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Stichting Veri-Olanda deed afgelopen weekend een beroep op de bevolking van Driebergen. In de supermarkten van Albert Heijn, C1000 en Estafette werd aan de klanten gevraagd een boodschap te doen voor een gezin of persoon in Roemenië.

Er is in Roemenië een grote groep mensen die op het gebied van voeding een beetje geholpen moeten worden om de winter door te komen. Vooral gezinnen met kinderen en alleenstaande oudere mensen hebben het zwaar te verduren. Voedselbanken kent men niet in Roemenië en de sociale voorzieningen zijn toch wel wat anders dan in Nederland. Veri-Olanda houdt deze voedselactie al een aantal jaar. Op deze manier kan de stichting tussen de 150 en 200 mensen de winter door helpen.

De steun van de Driebergse bevolking was afgelopen weekend groot, er is ruim 7300 kilo aan boodschappen gedoneerd. Daarnaast mocht de penningmeester van Veri-Olanda € 257,- in ontvangst nemen, dat voor de transportkosten gebruikt wordt. Op 1 december zal het gezelschap in Arad in Roemenië aankomen met de gedoneerde goederen.

advertentie
advertentie