Pink Panthers naar de derde plaats

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van The Pink Panthers zijn na de overwinning op DIOK (50-31) doorgestoten naar de derde plaats in de eerste klasse. De weg naar promotie richting de Ereklasse ligt nog altijd open voor de Driebergse ploeg.

Zondag stond voor The Pink Panthers de elfde wedstrijd van het seizoen op de kalender. Bezoeker in Driebergen was het Leidsche DIOK. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg was al in een dikke overwinning voor the Pink Panthers 14-60 geëindigd, dus er was genoeg vertrouwen in een goede uitslag. De Panthersmannen namen meteen aan het begin van de wedstrijd het balbezit en na wat snelle acties scoorde Peter Waardenburg al in de eerste minuut zijn eerste try. Met daarbij de benutte conversie van Jeff Nuijten stond het meteen al 7-0. Direct na de hervatting door DIOK ontstond een gelijke situatie en scoorden de Driebergse rugbyers hun tweede try. Nu was het Glenn Nuijten die de bal tussen de palen drukte, ook nu werd de conversie benut door Nuijten: 14-0.

Na deze bliksemstart zakte de thuisploeg wat terug. Hierdoor kwamen de Leidenaren wat meer in hun spel waadoor ook zij een try wisten te scoren in de tiende minuut, met de rake conversie stond het 14-7. Toch hadden the Pink Panthers de wedstrijd onder controle. Met goed verdedigend werk van het hele team werd het goede spel van de Panthers hervonden. In de 22ste minuut scoorde Peter Waardenburg zijn tweede try, nu zonder de conversie (19-7). Drie minuten later ontsnapte Vincent Lehmann aan de aandacht van de DIOK defensie en kon hij de try scoren, nu met conversie: 26-7. In het laatste kwartier van de eerste helft kon DIOK de druk wat opvoeren wat resulteerde in twee try's voor de gasten. Met daarbij één benutte conversie leek DIOK wat aansluiting te krijgen bij the Pink Panthers: 26-19. In de laatste minuut van de eerste helft sloeg de ploeg echter weer een gat met DIOK toen Glenn Nuijten op hoge snelheid zijn tweede try scoorde en ook nu wist zijn broer Jeff de conversie te benutten: 33-19.

In de twaalfde minuut van de tweede helft was het weer raak voor The Pink Panthers. Na een mooi opgezette uitbraak van de ploeg, met veel handen aan de bal en snelle balcirculatie, wist uiteindelijk Fullback Bas Geurtsen door de verdediging van DIOK heen te glippen, weer werd de conversie benut: 40-19. Hierna werden bij the Pink Panthers de nodige wissels toegepast, mede omdat de voorwaartsen van DIOK er flink de beuk in hielden was verversing in de verdedigingslinie nodig. Toch wist DIOK nog twee keer te scoren, in de 24ste en 30ste minuut van de tweede helft. En weer met één conversie. Tussenstand op dat moment was 40-31. De laatste tien minuten van het duel trokken the Panthers weer ter strijde. DIOK was inmiddels moegestreden en daar profiteerde de thuisploeg van. Herman van Eikeren scoorde zijn eerste try van dit seizoen en de Zuid Afrikaan Adrian Herman wist de achtste try voor de Panthers op het bord te zetten, de conversies werden niet benut en zo stond een eindstand van 50-31 op het bord.

Doordat concurrent Amstelveen voor de derde week op rij verloor, zijn the Pink Panthers gestegen naar de derde plek. Komende week staat voor the Pink Panthers een sleutelwedstrijd tegen het Amsterdamse AAC op het programma. De winnaar van deze wedstrijd zal de tweede plek innemen. Als de Driebergse ploeg geen punten morst tot het einde van de competitie, is de kans groot dat er historie geschreven wordt door in drie seizoenen van de derde naar de ereklasse te promoveren.