BC Doorn loopt uit op concurrentie

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Badmintonclub Doorn heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de competitie. Zondag versloeg het eerste herenteam, dat koploper is in de Hoofdklasse, naaste concurrent Beca 2000 met 5-3. Maar Doorn kreeg de punten niet cadeau.

In sporthal Steinheim toonden de heren van het Arnhemse Beca 2000 dat ze zeer aan het Doornse team gewaagd zijn. Bij vier van de acht partijen moest een derde game de beslissing brengen.

Meteen al de eerste partij was het raak. René Sondervan en Frank Koudijs van BC Doorn moesten daarbij uiteindelijk het onderspit delven tegen Martijn Berns en Bas Merkens. In het volgende dubbel werd Beca 2000 met gelijke munt terugbetaald. De Doornaars Joost van Klink en Peter van Beek wonnen in drie games van hun opponenten.

Singles

Van Klink won vervolgens vrij eenvoudig de derde partij, de eerste van de vier singles. Namens de Arnhemse bezoekers nam Martin Klein vervolgens revanche, waarmee de tussenstand 2-2 was.

De punten voor de derde single gingen naar Doornaar Van Beek, terwijl Beca-speler Erwin Zewald in drie games de laatste single in de wacht sleepte. Met alleen nog de twee afsluitende dubbels te gaan, was de stand 3-3.

Afsluitende dubbels

Het Doornse koppel Van Klink-Koudijs moest alles uit de kast halen, maar slaagde er uiteindelijk in zijn dubbel te winnen. Het scoreverloop spreekt boekdelen: 23-25; 21-18; 21-19. In de laatste partij kwam Beca er eigenlijk niet meer aan te pas, zodat het tandem Van Beek-Sondervan vrij gemakkelijk het vijfde Doornse punt kon binnenhalen.

Doorn staat inmiddels 8 punten voor op Beca 2000, dat tweede is in de competitie. Met nog zes speelronden te gaan, is deze afstand respectabel te noemen, maar zeker niet onoverbrugbaar. Vrijdag 2 december speelt het Doornse team in Bilthoven tegen BC Irene.

advertentie
advertentie