Veel bezoeker eerste Sinterfair

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op Plein 1923 in Doorn was het afgelopen zaterdag een drukte van belang. Scouting Thorheim organiseerde hier een gezellige markt voor jong en oud: de Sinterfair. Een schot in de roos, zo bleek. Het plein stond vol met marktkramen waarin allerlei waren werden aangeboden, van sieraden tot aan speelgoed. Daarnaast waren er allerlei activiteiten, voor en door jongeren, op het podium.

's Morgens werd op het podium het spits afgebeten door poppenkast Floepie uit Amerongen met de voorstelling 'de mantel van Sinterklaas' . Een leuk verhaal voor de jongere kinderen die helemaal opgingen in de voorstelling.

Op dit podium werd de fair ook verblijd met de aanwezigheid van de Sint en zijn gevolg. De statige oude heer had, ondanks zijn drukke schema, toch de tijd kunnen vinden om nog even op de fair te komen kijken. Hij zei niets anders te kunnen zeggen dan dat de fair een goed initiatief was en dat hij hoopte op een vervolg in 2012. Daarbij was hij ook nog eens in een fantastische fitte vorm, waardoor hij zijn bezoek afsloot met een wandeling over het fair terrein.

Het bezoek van Sinterklaas werd gevolgd door een optreden van het opstaporkest van de koninklijke harmonie ,,de Notenkrakers'' en door een spetterende act van Blom Dance.

De Sinterfair is door scouting Thorheim georganiseerd om twee redenen. Als eerste wil de scoutinggroep zich naar buiten presenteren en aanwezig zijn in het dorp. De tweede reden is om Doorn in de Sinterklaastijd wat actiever te maken. Om met name het eerste doel te verwezenlijken, konden de bezoekers aan scoutingactiviteiten deelnemen vanaf en op het plein. Zoals een survivaltocht voor kinderen vanaf 7 jaar door het dorp en de Kaapse bossen, waarbij een aantal leuke posten moesten worden afgewerkt. Naast deze speurtocht had de scoutinggroep een klimmuur op het plein opgebouwd, waar menig jonge Doornaar gebruik van heeft gemaakt. Ook voor de jongere kinderen was er genoeg te doen. Zoal springen op het springkussen en knutselen.

De organisatie van deze dag blikt terug op een succesvolle dag en is voor een eerste editie van de Sinterfair tevreden over het bezoekersaantal. Mocht er een tweede versie gaan komen dan is het al wel duidelijk dat er gekeken zal moeten worden naar een andere locatie. De huidige plek is dit jaar te klein gebleken en staat een eventuele voortzetting in de weg. Ook wordt er gezocht naar enige sponsors om het evenement naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Meer informatie over de Doornse scoutinggroep Thorheim: www.thorheim.nl

advertentie
advertentie