Een bloemtaartje om op te eten

1 december 2011 om 00:00 Ondernemend

MAARN - De bloemtaartjes van Bloembinderij Passiflora in Maarn zijn om op te eten. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk. De kleine of middelgrote kunstwerkjes van rozen, of andere bloemsoorten zijn een lust voor het oog.

door Rose Carry Lokin

,,De klant kan voor de taartjes van bloemen kiezen uit schalen uit de winkel of kan een schaaltje van thuis meenemen. Met lint van berkenhout, of echte berkenbast worden de taartjes tot in de finesses afgewerkt’’, aldus eigenaar Jeroen Bouwmeester, die grapt dat de taartjes goed in de smaak vallen bij zijn klanten. De zaak die hij samen met zijn moeder Ada twaalf en een half jaar geleden startte in het centrum van Maarn, ruikt naar verse snijbloemen en een vleugje frisse dennennaaldengeur. De voorbereidingen voor het kerstfeest zijn in volle gang. De verschillende kerstbomen die Passiflora gaat verkopen zijn al zorgvuldig door Jeroen op het land uitgezocht. Komend weekend staan de Nordmanns, Koreana’s, Omorika’s en blauwsparren klaar voor de verkoop. ,,We hebben dit jaar een heel makkelijk systeem om de kerstboom in een mum van tijd op te zetten”, aldus Jeroen, die weet dat het soms een geworstel is om een kerstboom recht op een kruis of in een pot te krijgen. ,,Met de nieuwe standaard die wij nu verkopen staat de boom in een handomdraai stevig en recht.’’ De standaard heeft een conische pen. Met het voorgeboorde gat in de stam is het slechts een kwestie van de boom uit het net halen en een paar keer draaien. ,,En we hebben natuurlijk ook gewoon gezaagde bomen en bomen met kluit in pot.’’ Voor volgend jaar hebben Jeroen en Ada ook alweer iets nieuws op het oog: kerstbomenvoeding. ,,De ervaring leert dat de bomen dan zelfs nog uitlopen”, aldus Jeroen, die altijd alles eerst zelf test. Net als de kerstbomenvoeding probeerde hij ook de nieuwe voeding voor bloemen uit. ,,Die is vloeibaar. Het voordeel is dat het water in tegenstelling tot de poedervariant lang zo snel niet troebel wordt, en dat de bloemen langer staan.’’ Bij Passiflora zijn alle bloemen altijd vers. Elke dag is er nieuwe toevoer. ,,En soms halen we zelfs twee keer per dag nieuwe bloemen.’’ Rozen zijn ook standaard in het assortiment te vinden. ,,Met grote bloem, die vol en open staat, prachtig’’, aldus Jeroen, die samen met het team van medewerkers een hart voor bloemen heeft. Passiflora levert ook boeketten in heel Nederland via www.topbloemen.nl.

Bloembinderij Passiflora, Tuindorpweg 41, 3951 BD Maarn. Tel: 0343-443289. Open op ma van 13.00-18.00, di t/m vrij 9.00-18.00, zat 8.00-17.00. www.bloembinderijpassiflora.nl.

advertentie
advertentie