Kerstexpositie in huiselijke sfeer

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kunstenares Carla Brandwijk exposeert in de maand december voor de eerste keer met haar reli-art in de huiskamer van een vriendin in Doorn. In de weekenden is iedereen van harte welkom om in een feestelijk gedecoreerd huis haar kerststalletjes, altaartjes en tempeltjes te bewonderen. Er zijn verschillende beschilderde objecten, enkele kleine bronswerken van haar hand en er ligt een geïllustreerde gedichtenbundel van Carla Brandwijk.

Reli-art is universeel en niet gekoppeld aan een specifiek geloof. Carla noemt de sfeer die het uitstraalt 'eigentijdse devotie'. Ze zegt hierover:,,In ieder huis, op school en op werkplekken zou een hoekje moeten zijn waar men gevoelens kan neerleggen. Een stil plekje waar dankbaarheid, verdriet of een herinnering aan iets of iemand een plaats kunnen krijgen eventueel in de vorm van een symbool. Een aandenken zoals een plukje haar, een foto of een klein briefje dat ons blijft herinneren en waar we even stil kunnen zijn." Dit soort hoekjes, stille plekjes, maakt Carla in de vorm van tempeltjes en altaartjes.

Openingstijden: van 10 december t/m 1 januari op vrijdag, zaterdag en zondag (waaronder eerste Kerstdag en Oud & Nieuw) van 14.00 tot 18.00 uur. Adres: Vermeerlaan 9, 3941 CA Doorn.

advertentie
advertentie