Spannend filmdebuut in Cultuurhuis

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na maanden van voorbereiding gaat het eindelijk gebeuren: de première van de film 'Splijtstof'. Op vrijdagavond 9 december om 20.00 uur voor het eerst te zien in het Cultuurhuis in Doorn. Het onderwerp van de film is een zoektocht naar voedsel, water en onderdak. Thomas Kole (17) en Victor Schutijser (16) zijn scholieren van De Breul en willen graag het filmvak in. De film 'Splijtstof' is hun debuut. Alle acht acteurs van de film zitten eveneens op De Breul.

,,Na een ramp wordt een hele stad ontruimd, op David en Julia na. De stad wordt vervolgens geteisterd door een bende die de hele stad uitkamt opzoek naar voedsel en bruikbare dingen. Als de bende ook in de straat van David en Julia komt, wordt het ze te heet onder de voeten en besluiten ze te vluchten", vertellen de makers. Voor de film - met klein budget gemaakt - werd enkele weken gedraaid op onder meer de Vliegbasis Soesterberg en bij een autosloopbedrijf in Doorn. ,,Het heeft ons verrast hoe iedereen graag mee wilde werken. Daar waren we erg blij mee."

Na de première wordt de film op internet gezet, en zal via de sociale media aandacht voor 'Splijtstof' worden gevraagd. Als het meezit, is de film volgend jaar zomer ook te zien op een cultuurfestival in Maastricht. Adres: Raadzaal Cultuurhuis, Kerkplein 2 Doorn. Zaal open: 19:15 Aanvang 20:00.

advertentie
advertentie