Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

Brabander kippen

De drie Brabanter kippen van de kinderboerderij hebben net hun kippenhok verruild voor de ezelwei en kunnen nu lekker buiten rondscharrelen. De Brabanter kip is al in de zeventiende eeuw gefokt en is een zeer zeldzaam ras. Dit kippenras behoort tot de aller oudste rassen in Nederland. Ze zijn wat afwachtend maar wel vriendelijk en rustig. Kenmerkend voor de Brabanter is zijn mooie kuif en driedelige baard. De Brabanters op de kinderboerderij hebben een bruin-gouden kleur. Ze kunnen ook veel andere kleuren hebben. Ze leggen niet zo veel eieren maar de eieren die ze leggen zijn wel groter dan de gangbare eieren.

Geld voor de boerderij

Op 17 november heeft de bovenbouwgroep van basisschool De Ontdekkingsreis uit Doorn klusjes gedaan op de kinderboerderij. Ook hebben ze een cake voor de vrijwilligers gebakken en een mooi schilderij gemaakt. Het zelfgemaakte schilderij verbeeldt een tropisch eiland met palmbomen. Op het schilderij hebben de kinderen de namen van alle vrijwilligers geschilderd. Het schilderij viel erg in de smaak. De vrijwilligers gaan het eerst plastificeren en dan krijgt het een mooi plaatsje in de boerderij. De vrijwilligers kunnen wel wat warmte gebruiken in de komende wintermaanden!

Bezoek Sinterklaas

Het bezoek van de Sint aan de kinderboerderij was weer een succes. Heel veel kinderen en hun ouders kwamen de Sint begroeten. Sommige kinderen mochten ook bij de Sint op schoot en alle kinderen zongen de Sint uit alle macht toe.

BSO Wijs!

De kinderboerderij is sinds kort het vaste onderkomen van bso Wijs! De boerderij wordt door hen niet meer alleen als ophaallocatie gebruikt, maar ook als schuillocatie en uitvalsbasis. De bezoekers van de kinderboerderij zullen hier niet veel van merken omdat het ophalen na sluitingstijd van de boerderij gebeurt. De kinderen van de bso spelen de hele middag buiten en kunnen tussen 5 en 7 uur door hun ouders worden opgehaald. Een klein groepje van de allerkleinsten zal soms tussen de middag op de boerderij eten en ongeveer 15 keer per jaar zullen alle kinderen op de boerderij moeten schuilen, want dat is het gemiddelde aantal dagen dat het per jaar buiten zo koud of nat is dat het noodzakelijk wordt. De kinderboerderij is erg blij met deze huurder, de huurinkomsten zijn meer dan welkom en de boerderij wordt zo beter benut.

u Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), telefoon 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl.

advertentie
advertentie