Adventskrans maken

18 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De adventsperiode is de aanloopperiode naar Kerstmis.Volgens de traditie wordt deze adventsperiode symbolisch zichtbaar gemaakt door een adventskrans waarop vier kaarsen staan. Op vrijdag 25 november kan iedereen die dat leuk vindt, een adventskrans komen maken op de locatie Vrijeschool in Driebergen. Dus ook mensen die geen kinderen hebben op deze school, zijn van harte welkom om een krans te komen maken.

Het maken van de kransen begint om 8.30 uur en duurt tot de krans af is. Dit alles onder leiding van Dorien Versluis. De kosten bedragen 10 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers de krans, mos, dennengroen, kaarsenhouders, koffie, thee en wat lekkers. Zelf meenemen: snoeischaar, lint, vier kaarsen en eventueel andere versierselen.

Van tevoren opgeven is noodzakelijk in verband met de aanschaf van materialen. Dat kan bij Ellen Pettinga: 0343-522880 of via ellenpettinga@live.nl.

Zondag 27 november is de eerste adventszondag en wordt de eerste kaars aangestoken. Elke volgende zondag tot aan kerst wordt een extra kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor kerst branden alle kaarsen.

Adres: Vrijeschool Driebergen, Faunalaan 250, Driebergen.

advertentie
advertentie