Alzheimer café

18 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Alzheimer Café Heuvelrug is dinsdagmiddag 29 november weer open. Het thema van deze middag is: Huiselijke inrichting en dementie. Het Alzheimer Café Heuvelrug wordt elke laatste dinsdagmiddag van de maand georganiseerd van 14.30 uur tot 16.30 uur in de loungeruimte van St.QuaRijn, locatie Het Zonnehuis, Bergweg 2 te Doorn.

Gebouwen, materialen, licht, geluid en kleur kunnen onbedoeld veel stress en onrust geven voor mensen dementie. Wat is hiervan de oorzaak? Het antwoord is eenvoudig te geven. Het gedrag van mensen met dementie wordt sterk afhankelijk van de omgeving. En als de omgeving niet 'gunstig' is voor beschadigde hersenen, wordt daar onmiddellijk op gereageerd met gedrag. Jos Slutter van het BreinCollectief zal uitleg geven wat een goede inrichting is voor mensen met dementie.

Een Alzheimer Café is laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een dvd of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten. Er is een tafel met voorlichtingsmateriaal aanwezig.

Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor informatie of vragen over het Alzheimer Café kan men contact opnemen met het secretariaat van de St. Alzheimer Nederland, afd. Zeist en Omstreken, Mevrouw A.T.Melkert-Oosting, telefoon 030-6562977.

advertentie
advertentie