SVL kruipt in de thuiswedstrijd tegen HBOK door het oog van de naald

24 november 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Stefan Waterlander, 0-2 Dustin Westerkamp, 1-2 Bob van Leeuwen, 2-2 Willem Baaij

LANGBROEK - Het thuispelende SVL kroop tegen het laaggeplaatste HBOK uit Amsterdam door het oog van de (voetbal)naald. De 2-2 einduitslag was op zijn minst "gelukkig" te noemen. Alhoewel de ploeg van trainer Jan Gaasbeek goed aan de wedstrijd begon en zelfs enige kansen wist te creëren, was het in het tweede deel van de eerste helft HBOK dat het spel bepaalde. Het was aan een tweetal fraaie reddingen van SVL doelman Geert Willem Merkens te danken, dat de thuisploeg kon gaan rusten met een blanco scorebord. In de 55e minuut was het raak voor HBOK, dat via Waterlander op een verdiende 0-1 voorsprong kwam. Een tweede goed opgezette aanval van de gasten betekende in de 65e minuut de 0-2 voorsprong (foutje Merkens) en leek SVL vervolgens rijp voor de slacht. Maar een benutte penalty door van Leeuwen in de 70e minuut bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. Met de gelijkmaker in de 80e minuut mocht SVL van geluk spreken dat het nog een punt veilig kon stellen tegen een goed voetballend HBOK.