SVMM veruit de betere ploeg tegen Zwaluwen Utrecht

24 november 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 eigen doelpunt Utrecht

MAARN - Zaterdag vierdeklasser SVMM was in eigen huis veruit de betere ploeg tegen een fysiek op het randje spelend Zwaluwen uit Utrecht. Van meet af aan zette de ploeg van trainer Fred Veenstra vol druk en dwong de gasten uit Utrecht ver terug op eigen helft. Met goed positie - en combinatievoetbal wist SVMM tal van kansen te creëren, maar was in de afwerking te gehaast en te slordig. Het als derde geplaatste Zwaluwen kon niet veel meer dan spelen op de counter, waar de Utrechtenaren kundig door de Maarnse verdediging onder leiding van de goed spelende aanvoerder Simon Veldhuijzen werden afgetroefd en ingedamd. Dat SVMM in de eerste helft op een 0-0 bleef steken, had de ploeg vooral aan zichzelf te danken. Bij aanvang van de tweede helft zette Utrecht wat meer druk en moest SVMM terug op eigen helft. Maar na een kwartier had de thuisploeg de wedstrijd weer volledig onder controle en lanceerde aanval na aanval richting zestien van Zwaluwen, die steeds meer de noodrem moesten hanteren. Het was invaller Jacob v/d Essenburg (terug van een blessure) die de beslissende voorzet gaf voor de verdiende 1-0 voorsprong. Met een gemiste penalty voor SVMM in de slotfase bleef het bij een dik verdiende 1-0 overwinning voor SVMM.