Lekker snuffelen bij Timeless Goods

24 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Eigenaresse Erna van Ligten omschrijft haar winkel zelf als een uit de hand gelopen hobby. Ze reist stad en land af om nieuwe spulletjes voor haar winkel te vinden. ,,Dat kan nieuw of oud zijn en groot of klein”, vertelt Erna, die in haar winkel omringd wordt door oude kasten, kannen, servies, lampen en sieraden. Maar er is nog veel meer te zien. Met de kerst in aantocht is er een rijk versierde tafel met wilgenkransen, grote rieten kerstklokken, witte porseleinen engeltjes en tafelbelletjes, sterretjes van hout en nog veel meer gezelligheid voor op en rond de kersttafel. In de vitrine een eindje verderop heeft Erna weer hele andere mooie decoraties voor in huis liggen. Bijvoorbeeld het glazen ijsbeertje dat in ieders hand past,of een jaspervaasje in de bekende blauwe kleur van de Engelse porseleinfabrikant Wedgewood. ,,De brocante en de woondecoratie artikelen die ik verkoop zijn betaalbaar. Dat is denk ik ook de kracht van onze winkel. En doordat de prijs- kwaliteitverhouding goed is, komen mensen telkens weer terug. Bovendien heb ik voor zowel de grote als de kleine beurs leuke en mooie dingen in huis”, aldus Erna,die druk in de weer is met het stylen en inrichten van haar winkel. Ze is net terug van een beurs in de Weistaar in Maarsbergen, waar haar stand verkozen werd tot een van de vijf mooiste stands op de jaarlijkse winterfair in de oude kaasboerderij.

DOORN - Wie bij Timeless Goods aan de Amersfoortseweg in Doorn binnenloopt wordt verwelkomt door een nostalgische winkelbel die doet denken aan vroegere tijden. Achter de deur bevindt zich een sfeervolle ruimte vol hebbedingen op het gebied van woondecoratie.

door Rose Carry Lokin

Particulieren

Erna koopt ook brocante in van particulieren. Ze maakt dan een afspraak om thuis te komen kijken. ,,Dat doe ik liever dan dat mensen met dozen vol de winkel inkomen”, aldus Erna. Geïnteresseerden moeten dan denken aan spullen zoals lampen, spiegels, kasten, zilver, glaswerk, schilderijen, tafels en aardewerk. ,,Eigenlijk kan je het zo gek niet noemen. Gewoon even laten zien. Elke week heeft de Doornse nieuwe artikelen.,,Het gaat meestal heel snel. En soms staat het nog niet of het is alweer weg. Klanten zeggen altijd dat ze een beetje hebberig worden hier”, lacht ze. In december gaat de website van Timeless Goods in de lucht.

Timeless Goods, Amersfoortseweg 47b, 3941 EK. Tel: 0343-871100. Open op vriidag en zaterdag van 10.00 tot 17.00.

advertentie
advertentie