Spelers BC Doorn winnen Regiokampioenschappen

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Badmintonners Philip Oei (47) uit Maarn en Joost van Klink (45) uit Doorn zijn dit weekend als eerste geëindigd op de Regiokampioenschappen in Amersfoort. Voor het behalen van de titel in de Herendubbel 4 moesten beide BC Doornspelers afrekenen met twee leden uit de nationale jeugdselectie.

Dat juist de veertigers Oei en Van Klink kampioen werden, is nogal opvallend. De meeste van hun leeftijdsgenoten waren op het toernooi aanwezig als coach van jongere badmintonners. Maar helemaal toevallig is het kampioenschap van beide BC Doornspelers natuurlijk ook weer niet. In hun jongere jaren hebben Oei en Van Klink op hoog niveau badminton gespeeld.

Na een wat stroef begin won het Doornse duo de eerste poulewedstrijd met 21-19 en 21-14 van de jonge talenten Harald Hiemstra en Elano Nijkamp. Daarna volgde een spannende wedstrijd tegen de jeugdige nationale selectieleden Roy Reijbroek en Dirk Terpstra.

De Jong Oranjespelers gaven Oei en Van Klink in de eerste game weinig kans (15 - 21), maar hadden geen antwoord op het meer aanvallende spel van de BC Doornspelers in de tweede game (21-13). In een gelijk opgaande derde game trok de oudere generatie met 22-20 nét aan het langste eind.

De halve finale en de finale leverden de Doornaars gek genoeg minder problemen op. De ervaren BC Veluwebroers Derbert en Erjan van Heerde werden zonder veel problemen (21-19; 21-9) opzij gezet. In de finale kwamen Oei en Van Klink in beide games snel op grote voorsprong tegen de Idunaspelers Jurjen van Pelt en Bernard Smits. Dat maakte het mogelijk de finale relatief ontspannen uit te spelen (21-15; 21-12). Komend voorjaar gaan Philip Oei en Joost van Klink op voor het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen.

advertentie
advertentie