Vijftigplussers komen in beweging na fittest

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - Dertien 50-plussers uit Amerongen of Leersum zijn begonnen aan een kennismakingscursus van meerdere lessen bij GALM-groepen in de buurt. Nog eens dertien volgden een proefles. In deze groepen worden elke week verschillende sport- en spelactiviteiten gedaan. Deelnemers hadden zich opgegeven na de fittest in Sporthal de Binder in Leersum. Hier deden 45 personen laagdrempelige tests om te onderzoeken hoe fit ze zijn. Sportservice Midden Nederland organiseert deze fittesten om inactieven in beweging te krijgen. Na afloop kunnen zij zich opgeven voor kennismakingsactiviteiten in de buurt. Er zijn echter ook veel sportievelingen die hierop afkomen, omdat ze op zoek zijn naar een extra sport.

,,Ik ben erg blij dat ik me heb opgegeven voor de fittest en vervolgens voor de GALM-groep'', aldus een deelnemer. ,,Ik wilde al een hele tijd gaan sporten, maar ik wist niet wat en waar. Daarom was ik blij dat ik van de gemeente een brief kreeg over de fittest. Dit duwtje in de rug had ik nodig.''

Mensen die niet meededen aan de fittest, maar toch graag willen gaan bewegen, kunnen contact opnemen met Leon van Fraeijenhove. Hij is coördinator bij Sportservice Midden Nederland en bereikbaar via leon.van.fraeijenhove@sportservicemiddennederland.nl en 06-41537065.

advertentie
advertentie