Pink Panthers heeft eerste doel behaald

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - The Pink Panthers speelden afgelopen zondag de eerste returnwedstrijden van het seizoen. Op bezoek in Driebergen kwam het nog ongeslagen Amstelveen. Het doel van het Driebergse team: de drie wedstrijden tegen de huidige top-3 winnend afsluiten. De eerste wedstrijd in de reeks werd afgelopen zondag glansrijk gewonnen. Het hoofddoel van the Pink Panthers, zich goed nestelen op de vierde plek, is hiermee zo goed als bereikt, nu worden de grenzen verlegd.

De Panthers gaven direct na de kick off veel druk op Amstelveen. Amstelveen, al enigszins gewaarschuwd in de eerste wedstrijd, wist eigenlijk niet goed om te gaan met deze druk op hun spel. In de vijfde minuut maakte Amstelveen door deze druk de eerste fout door te scherp te staan langs de ruck. Gevolg: penalty kick, deze werd genomen op de palen door Wakkie Rhoda en benut. 3-0.

In de tiende minuut kon Marc Prins Verbraak de eerste try voor the Panthers scoren, waarna Wakkie Rhoda 10-0 de conversie benutte. Hierna wist Amstelveen de bal wat meer in de voorwaartse linie te houden, dit resulteerde in de eerste try voor de bezoekers in de negentiende minuut, ook hier werd de conversie benut 10-7. Tien minuten later namen de Pink Panthers weer afstand, Adrian Herman, een tweede Afrikaanse speler bij the Panthers, kon de tweede try op het scorebord zetten. Nu weer met de conversie van Wakkie: 17-7.

De tweede helft startte Amstelveen furieus met veel druk op de voorwaartsen van The Pink Panthers die even niet wisten hoe het Amstelveense geweld te stoppen. Hierdoor scoorde Amstelveen in de tweede en vijfde minuut van het tweede bedrijf, waardoor binnen vijf minuten de stand gelijk was getrokken 17-17. De Driebergse rugbyers, ontwaakt na de acties van Amstelveen, hervonden zich in het spel wat ze speelden in de eerste helft. De ploeg rechtte de rug en drie minuten na de gelijkmaker namen de Panthers de voorsprong weer met een tweede try van Adrian Herman. Met de benutte conversie was de stand 24-17. Daarna liepen de mannen in het roze via mooie break van Wakkie Rhoda uit naar 29-17.

Nadat de goedspelende Adrian Herman de strijd geblesseerd moest staken, kon Amstelveen weer meer in hun voorwaartse spel komen. Dit met als gevolg dat Amstelveen de vierde try kon scoren. Met de benutte conversie was de stand halverwege de tweede helft 29-24. The Pink Panthers werd daarna steeds flink onder druk gezet door de sterke opponent, en moest alle zeilen bijzetten om Amstelveen van zich af te houden. Ondanks een opgelopen gele kaart bij de thuisploeg, bij rugby is dat 10 minuten vanaf de kant toekijken, bleef het Pink Panthers-team overeind. Door de ruimte die in de verdediging bij Amstelveen ontstond, wisten de Panthers zelfs te scoren uit een snelle uitbraak. Het was Wakkie Rhoda die de verlossende try, met conversie 36-24, scoorde. Drie minuten later, nog steeds in ondertal, kregen the Panthers weer een penalty kick die benut werd door Wakkie Rhoda: 39-24. Deze stand brak de Amstelveense rugbyers op waardoor the Panthers de wedstrijd rustig konden uitspelen.

Volgende week gaat het First XV team de Pink Panthers naar de onbetwiste koploper Waterland in Purmerend. Waterland heeft nog geen puntje gemorst. Kick Off in Purmerend 14.30 uur.