Ingezonden: DEV en Scherpenzeel in evenwicht

13 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een zeer matige voetbalwedstrijd eindigde in Scherpenzeel in een gelijkspel, 2-2. Een uitslag waar beide ploegen maar weinig mee opschieten. DEV startte zonder de geschorste Tim Kas en de geblesseerde Maarten Noordijk. Op de bank namen onder andere A-junioren Ahmed Mouslmany en Patrick van Ravenhorst plaats. De beginfase was van beide kanten aftastend en de eerste twintig minuten vlogen dan ook voorbij zonder echte hoogtepunten. Alleen Scherpenzeel raakte de paal. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af, maar zo nu dan ontstonden er kansen. Voor DEV was Rick Andeweg dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot uit de draai ging net voorlangs.Scherpenzeel was halverwege de eerste helft feller in de duels en drong zo aan voor de goal van Mark Sluis. Wederom leidde dit niet tot echt grote kansen. DEV, zonder sterk te spelen, kwam vervolgens zeer fortuinlijk op voorsprong. Een ondoordachte terugspeelbal van een verdediger belandde zomaar in de voeten van de attente Rick Andeweg en na een aantal kappen en draaien vond hij het net, 0-1.

Na rust was het nog altijd een slechte voetbalwedstrijd met veel onnodig balverlies en weinig gedachte in het spel. Scherpenzeel drong wederom aan en DEV had moeite het spel van eigen helft af te halen. De 1-1 viel dan toch een kwartier na rust, en het was een hele fraaie. Hans Pruim zag vanaf een meter of twintig Sluis iets voor zijn doel staan en stiftte heel subtiel de gelijkmaker binnen. Een kwartier voor tijd kreeg Scherpenzeel een gemakkelijke penalty van de verder behoorlijke leidende scheidsrechter. Een discutabel duel om de bal werd bestraft met een penalty waardoor Scherpenzeel op 2-1 kwam. De ingevallen Martin Nell zag een schot over gaan en DEV bracht ook de debuterende A-junior Ahmed Mouslmanyop de flanken op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte zowaar drie minuten voor tijd. René Okkersen draaide een vrije trap voor die door Ricardo van Amerongen opzij werd gekopt voor de inlopende Rick Andeweg. Hoe de bal er in gingis niet na te vertellen, maar de 2-2 stand kwam op het bord. Andeweg werd in een laatste uitbraak nog grof van achteren onderuit geschopt door de Scherpenzeelse mandekker; de aanslag slechts met geel bestraft.

Hoewel DEV wederom niet verloor schiet het er ook weinig mee op. Met 9 ploegen op 6 punten van elkaar is het uiterst spannend.

Sluis; Hegger, Kemper, R. Okkersen, van Amerongen; van Veldhuijsen, P. Okkersen, van Beugen, van Ligten (M. Nell), Andeweg, Beukeboom (Mouslmany).