Hardlopen met een groep motiveert

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Ongeveer 20 enthousiaste dames en heren trainen wekelijks met Running Maarn, een loopgroep die op 1 januari een jaar bestaat. Onder leiding van trainer Henny van de Ven wordt wekelijks op een ander parcours gelopen. In het voorjaar en de zomer in de bossen rondom Maarn en in het najaar en de winter op verkeersveilige locaties in de bebouwde kom van Maarn.

Van de Ven: ,,Ik zoek dan een parcours van ongeveer een kilometer met lange rechte stukken, om het blessurerisico laag te houden. De wekelijks wisselende locatie spreekt de lopers in het bijzonder aan. ,,Het brengt variatie in de trainingsavonden”, zegt Els. ,,Deelnemen aan een groep motiveert om ook in het donker of bij slechter weer de loopschoenen aan te trekken”, voegt Judith toe.

De deelnemers zijn volgens Van de Ven ingestapt op een verschillend niveau en met verschillende ambitie. ,,Dat is absoluut geen belemmering. Op het uitgestippelde rondje kan iedere deelnemer op z’n eigen niveau en in z’n eigen tempo hardlopen. Wekelijks staat een ander thema centraal. Denk hierbij aan kracht, souplesse of snelheid.” De groep heeft afgelopen jaar aan verschillende loopevenementen meegedaan en traint nu voor de florijnloop op 7 januari in Woudenberg.

Met 35 jaar hardloopervaring, waarvan 7 jaar als trainer - eerst voor een vereniging en nu zelfstandig - is Van de Ven een enthousiaste begeleider. ,,Plezier staat voorop samen met het belang van een goede techniek. En uiteraard is er een trainingsschema.” Hij ziet een duidelijke progressie bij zijn pupillen.

Nieuwe enthousiaste lopers zijn welkom bij de loopgroep, ongeacht de loopervaring. Er wordt getraind op woensdagavond van 19.30-21.00 uur. www.runningmaarn.nl.

advertentie
advertentie