Kijk op Cultuur: Sinterklaas twittert en mailt

17 november 2011 om 00:00 Cultuur

Hij is weer in het land, de Goedheiligman. Kinderharten slaan sneller, de financiële crisis houdt de ouderlijke portemonnee vrijwel dicht en Amerigo gaat dit jaar met pensioen. Of toch niet? Dat brave paard van Sinterklaas zorgde de afgelopen week voor heel wat opschudding en verwarring.

Thema bijeenkomst sociale media

door Nicole van der Schaaf

In een exclusief interview voor Dagblad Trouw meldde Sinterklaas dat Amerigo helemaal nog niet aan zijn pensioen toe is. ‘….het is onjuist dat Amerigo met pensioen is. Die springt van het ene dak naar het andere alsof het niets is. Wij zijn een ondeelbaar paar’. Tsja, en dan komt er een berichtje van Kasteel Maarsbergen waarin staat dat Amerigo zijn afscheidsfeest op Maarsbergen geeft. Alle kinderen zijn welkom op zaterdag 26 november om 15.00 uur. Wel even aanmelden op: info@ landgoedmaarsbergen.nl.

Maar hoe zit het nu echt? Welnu, voor deze column twitterde ik met de persdienst van de Sint in Spanje (vanwege de bezuinigingen moest de ‘Perspiet’ thuisblijven en gebruik maken van de digitale media om alle kinderen te informeren). Perspiet liet weten dat Amerigo, die ruim 22 jaar de Sint op zijn rug droeg bij de intocht van de Sint én gedurende al die jaren over de daken en langs schoorstenen liep, inderdaad met pensioen gaat. Hij is nu 30 jaar oud en gaat in een wei op de Veluwe van zijn oude dag genieten. Ooit werd het witte paard gekocht voor politiediensten, maar kon niet ingezet worden vanwege zijn luchtwegproblemen. Het brave, bijzonder rustige paard was echter uitermate geschikt om op te treden tijdens de intocht van Sinterklaas. In die rol heeft Amerigo, samen met de Sint, de harten van alle kinderen gestolen. Kom afscheid nemen dus van Amerigo op Kasteel Maarsbergen. Voor de altijd jeugdige Sint is een nieuwe Amerigo gevonden, maar dat is nog wel even wennen natuurlijk en Sint zal zijn oude vriend nog vaak opzoeken op de Veluwe.

De Sint gaat overigens goed met zijn tijd mee. Vanuit zijn kasteel in Spanje twittert en mailt hij met de hele wereld. Handig, snel en goedkoop.

Wie meer wil weten over het gebruik van deze ‘sociale media’ kan volgende week dinsdag een thema-avond bezoeken die georganiseerd is door de Cultuurraad. Het thema luidt: ‘Sociale media en Kunst’ en het is de bedoeling dat Sigrid van der Hoeven, specialist sociale media, uitlegt hoe het werkt. De avond is toegankelijk voor alle belangstellenden uit de wereld van kunst en cultuur op de Heuvelrug. Het is belangrijk dat beeldende kunstenaars en andere kunstenmakers optimaal gebruik kunnen maken van het internet. Daarmee kan kunst en cultuur voor een breder publiek, sneller toegankelijk gemaakt worden. Tweemaal per jaar organiseert de Stichting Cultuurraad van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug een thema bijeenkomst over een actueel onderwerp. De Cultuurraad is er van en voor alle organisaties die een bijdrage (willen) leveren aan de kwaliteit van het culturele leven binnen onze gemeente.

Zie voor het volledige persbericht: www.cultuurraadheuvelrug.nl

Reacties: artprom@wxs.nl

advertentie
advertentie