Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Revius gaat verbale strijd aan

11 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Een debatteam van het Revius Lyceum gaat vrijdag 18 november naar de voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren 2011 in Maarssen. Hier strijdt het team voor een van de felbegeerde plekken in de finale op 10 december. Tijdens deze voorronde debatteren de leerlingen over actuele controversiële onderwerpen. In totaal doen er ruim honderd middelbare scholen uit heel Nederland mee aan het NK Debatteren voor Scholieren. Het toernooi wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, ondersteund door SNS REAAL Fonds en is een van de grootste scholierencompetities van Nederland.

De scholieren kunnen de stellingen vooraf voorbereiden, maar horen pas vlak voor het debat of zij voor of tegen moeten zijn. De beste scholen gaan door naar de finale op de Universiteit Leiden op zaterdag 10 december.

De debatvorm op het NK Scholieren is het 'parlementaire debat'. Bij deze debatvorm bestaat een debatteam uit drie debaters. Om en om houden de voor- en tegenstanders een speech van drie minuten waarin zij hun standpunt verdedigen. Als alle debaters hun speech gehouden hebben, bepaalt de jury de winnaar van het debat op argumentatie, presentatie en taakuitvoering.

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt voor het veertiende jaar op rij georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut. Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen, onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien in alle lagen van het onderwijs.

advertentie
advertentie