Sinterklaas wordt ontvangen op Raadhuislaan

10 november 2011 om 00:00 Nieuws

,,Er is dit jaar geen programma in de Twee Marken”, vertellen Janneke Karelsen en Michael Wijnen namens de organisatiecommissie. ,,Er is minder subsidie, waardoor we moesten kiezen tussen zaalhuur of cadeautjes voor de kinderen. Dat laatste vinden we echt belangrijk en hoort bij een Sinterklaasfeest.”

MAARN/MAARSBERGEN - Sinterklaas komt op zaterdag 19 november met zijn Pieten naar Maarsbergen en Maarn. Allereerst gaat het hoge bezoek naar Maarsbergen om vervolgens - na een optocht door Maarn - op de Raad- huislaan verwelkomd te worden door burgemeester Frits Naafs.

door Monique José Timmermans

En een feest wordt de intocht absoluut. De winkeliers ondersteunen de ontvangst in de Raadhuislaan en ook projectontwikkelaar OVOM heeft de aanvankelijk geplande sloop van supermarkt en omliggende panden een weekje uitgesteld. Slooppiet zal overigens wel alvast z’n opwachting maken.

Harmonieorkest Manderen zal spelen en BlomDance studeert komende week op de scholen alvast een dansje in met de kinderen, wat ze op 19 november aan Sinterklaas kunnen laten zien. Daarnaast zal er een kraam zijn waar wat te eten of drinken gekocht kan worden.

Uiteraard is er in beide dorpen gelegenheid voor de kinderen om Sinterklaas persoonlijk te begroeten.

Programma

In Maarsbergen start het vertrouwde programma om 11.45 uur bij de Kleurenwaaier. Vandaar uit gaat het gezelschap naar de Mersebergh waar om 12.00 uur het Sinterklaasfeest losbarst.

‘s Middags worden de kinderen om 14.30 uur verwacht op het parkeerterrein van Trompstaete. Daar begint de optocht met Klein Maar Dapper voorop. Route: Tromplaan, Jacob van Wassenaerlaan, Ted Visserweg, Groenlinglaan, Distelvinklaan, Kortenaerlaan, Sportlaan, Raadhuislaan.

Voor de organisatiecommissie is de nieuwe opzet spannend. ,,Het is altijd even afwachten hoe iets in werkelijkheid gaat uitpakken. Het is een concept dat in de loop van de jaren steeds verder kan uitgroeien. Nu hebben we al veel meer dan voorgaande jaren contacten met winkeliers en (sport)verenigingen om in welke vorm dan ook een bijdrage te leveren aan de feestelijkheden rondom de sinterklaasintocht.”

advertentie
advertentie