Honden in de natuur

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Staatsbosbeheer geeft in samenwerking met Retrieving Emotion op zaterdag 19 november een workshop met het thema 'Honden in de natuur'. Deze middag is bedoeld voor baas en hond en wordt van 13.30 tot 16.00 uur gehouden in Leersum.

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen honden. Zowel hond als baasje genieten vaak van mooie wandelingen in het bos. Het gebeurt helaas niet zelden dat een hond er toch even tussen uit glipt omdat hij wordt afgeleid door een geurspoor. Vaak wordt er dan ongezien schade aangericht aan natuur,mederecreant of een ander hond.

Honden hebben een enorm goede neus en ruiken wild of een spoor van wild op grote afstand. Een achtervolging of alleen al een poging het dier op te sporen kan fataal zijn, niet alleen voor het wild maar ook voor de hond. Een hond die in een Dassenhol kruipt, zal een geduchte tegenstander ontmoeten en ook het verkeer is voor het wild en hond een groot gevaar. Jaarlijks worden er in de provincie Utrecht rond de 350 reeën slachtoffer in het verkeer, hiervan is een groot aantal verstoord door honden of recreanten.

Wat kunnen hondenbezitters doen om dit te voorkomen en hoe weten we wanneer een hond achter wild aan gaat. Tijdens de workshop op 19 november krijgt men hierop antwoord en gaan we natuurlijk met de honden het bos in voor een wandeling met tips en praktijkvoorbeelden van Henri Hommersom van Retrieving Emotion.

Workshop 'Honden in de natuur'' zaterdag 19 november van 13:30 tot 16:00 in Leersum. Aanmelden voor deze workshop is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen. Minimale deelname leeftijd is 12 jaar. Maximaal 1 hond per deelnemer. Deelnemers wordt verzocht de hond het eerste deel van de workshop even in de auto te laten. Deelname is gratis. Aanmelden: Janneke Ordelmans j.ordelmans@Staatsbosbeheer.nl.

advertentie
advertentie