Gymnastiekuitvoering van jubilerend SVL zeer geslaagd

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - De gymnastiekuitvoering van SVL, afgelopen zaterdag, was de afsluiting van het jubileumjaar waarin het 50-jarig bestaan van de omnivereniging werd gevierd. Met deze uitvoering kon men voor het eerst optimaal gebruik maken van de nieuwe accommodatie. Het was maar goed ook, want anders had men de ruim 150 toeschouwers nooit kunnen bergen in de feestelijk versierde zaal.

De kleuters openden de voorstelling met een dansje. Het was een mooi gezicht de Langbroekse toekomst zo bezig te zien. Natuurlijk keken de kleinsten iedere keer weer even naar papa, mama, of opa en oma of deze wel zagen hoe ze allemaal hun kunstje deden. Het applaus was hun beloning. Daarna lieten ze ook nog zien wat ze allemaal al op die smalle balk konden.

De oudere jeugd presenteerde zich even later als heel goede springers. Dames die 10 jaar geleden opgehouden waren met het turnen hadden zich weer verzameld en waren in training gegaan om met dit jubileum een demonstratie, met een parapludans, van hun kunnen te geven. Dat ging ze nog heel goed af. Voor deze jubileumuitvoering had men Gert van de Berg van het Leersumse Larsheim uitgenodigd om met zijn team een demonstratie te geven. Deze ging met oh's en ah's gepaard en het was een lust voor de kenners om dit te zien.

Na de pauze lieten de kleuters zien dat ze goed kunnen klimmen en klauteren. Ook wist de jeugd goed om te gaan met de brug met ongelijke leggers en de ringen. De oudere jeugd werkte daarna de oefeningen met de balk en de lange mat ook prima af. De senioren van de GALM-groep lieten daarna een demonstratie zien. Eerst kreeg het publiek het ritmisch bewegen van de dames met knotsen te zien, waarna de heren de groep kwam versterken.

De dames van 10 jaar terug lieten daarna zien dat ze nog steeds een spring in het veld waren. Opperstalspreekster van deze avond, Alien Aalbertsen, die de tijd bij het wisselen van de toestellen invulde door de mening van de deelneemstertjes te vragen, kondigde daarna weer het optreden van de Larsheimgroep aan die nu een komische act hadden op de springbok met onder meer de paashaas en een clown, die bij het publiek goed in de smaak viel.

Hierna volgde een knallende finale waarin alle deelnemers met ballonnen een carrousel maakten met binnenin de jeugd. Aan het eind moesten de ballonnen er aan geloven. Na afloop bedankte voorzitter Eduard Winkel alle vrijwilligers die mee hadden geholpen om deze avond zo succesvol te laten verlopen. Ook een dankwoord aan trainer Kino en een speciaal dankwoord voor Teunie Emons die deze avond, zowel muzikaal als wat uitvoering betreft, in elkaar had gezet.

advertentie
advertentie