Benauwde en zwaar bevochten overwinning voor DVSA

10 november 2011 om 00:00 Voetbal

1-0 Roy Meerwijk

AMERONGEN - DVSA behaalde in de thuiswedstrijd een benauwde, maar ook zwaar bevochten 1-0 overwinning op de Zebra's uit Hilversum. Zebra's, een fysiek sterke ploeg maakt het de thuisploeg niet eenvoudig. De Hilversummers hanteerde voortdurende de lange bal, waardoor het middenveld van DVSA er vaak niet of nauwelijks aan te pas kwam. Daarbij moet worden gezegd dat de voorhoede van de thuisploeg niet datgene bracht wat mag worden verwacht. De altijd trefzekere Ron van Ommeren en Enne Jan Wierda hadden beslist niet hun dag en alleen aanvaller Igor Renes bereikte het gewenste niveau. De eerste helft verliep doelpuntloos en was het hopen op een betere tweede helft. Maar in het eerste deel van die tweede helft kreeg Zebra's de beste kansen en was het aan goed keeperswerk van Erwin Brienesse (3e team) te danken dat de nul op het scorebord bleef staan. Met in de 60e minuut een schot van Reinder Bustra op de lat, was het 10 minuten later wel raak voor DVSA dat middels Roy Meerwijk op een 1-0 voorsprong kwam. Die voorsprong kon ook worden behouden, waardoor de ploeg van trainer Joop Vink mede aan kop gaat in de zaterdag vijfdeklasse. Een prestatie van formaat voor een ploeg die afgelopen jaar nog kommer en kwel kende.