Sinterklaas komt met Politiepieten naar Doorn

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Vorig jaar waren er kinderen die het waagden om de pepernoten terug te gooien naar de Zwarte Pieten. Ook werden er overal auto's geparkeerd, waar dat niet mocht, zodat Sint met zijn paardentram er amper door kon komen. Daarom stuurt dit jaar Sint eerst zijn PolitiePieten naar Doorn. Die gaan er op toe zien dat de oudere kinderen zich netjes gedragen en dat de ouders hun auto's goed en netjes parkeren.

En mocht dat niet gebeuren, dan krijgen die allemaal een Zwarte Pietenbon. Die bon kan 's-middags bij de IncassoPiet worden ingeleverd, waarbij een liedje moet worden gezongen. De IncassoPiet is dezelfde als de HoofdPiet, want de HoofdPiet bleek ook verstand van zingen te hebben en die mensen zijn er niet zoveel.

Als Sint zaterdag 12 november allemaal keurig geparkeerde auto's in Doorn aantreft, dan is hij zeker op tijd en dan hoopt hij dat alle kinderen tot en met de leeftijd van 8 jaar die 's morgens tussen 11.00 en 12.00 uur één schoen hebben gebracht bij de winkel van Deco Home aan de Kampweg bij de daar aanwezige JuniorPieten (als JuniorPiet krijg je ook een vaste naam; in dit geval PietPink en PietFloyd). Vergeet vooral niet duidelijk de naam, leeftijd en het adres van de kleine schoenbezitter op een briefje te schrijven en dit in de schoen te plakken. Alle schoenen mogen nadat Sint weer is vertrokken worden afgehaald en als alles goed gaat heeft Sint er dan een klein cadeautje in gelegd.

Het volledige programma luidt als volgt:

14.15 uur start van de rondtoer door Doorn. Route: start bij de Fixet aan de Kampweg, Vossenweg, Heuvelweg, Amersfoortseweg, rechtsaf Dorpsstraat, rechtsaf richting Albert Heijn/De Passage; linksaf Kampweg en naar het Kampwegplein.

15.00 - 15.45 aankomst en verwelkoming op het Kampwegplein door Wethouder Pamboer begeleid door de fantastische muziek van de Koninklijke Harmonie Doorn. Sinterklaas zal als vanouds zijn best doen om zoveel mogelijk kinderen een hand te geven. Op het plein is aanwezig de GlamourPiet, die bereid is een aantal kinderen flink te beschilderen. Sinterklaas zal een aantal kinderen persoonlijk bij zich uitnodigen en tevens zal er beslist nog menig liedje door de kinderen en de ouders gezongen worden.

Circa 15.45 uur Vertrek van Sinterklaas uit Doorn.

advertentie
advertentie