Kasteel Sterkenburg zoekt vrijwilligers

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De komende tijd is Kasteel Sterkenburg te Driebergen - Rijssenburg even een beetje het domein van kinderen uit de buurt . Zij zijn op ontdekkingstocht op het landgoed , naar sporen uit het verleden en bijzondere planten en bomen. Van Luchtkasteel tot Dassenburcht (VLTD) is een landelijk project gericht op natuur-en cultuureducatie op landgoederen. Ongeveer 70 landgoederen in het land ontvangen de komende tijd kinderen van lokale basisscholen voor speciaal ontwikkelde buitenlessen .

Deze lessen worden begeleid door de leerkracht en vrijwilligers. Op school hebben de kinderen (van groep 1 t/m 8) van te voren al het één en ander geleerd over het landgoed en zijn bewoners. De kinderen kruipen even in de huid van de landgoedeigenaar en ontdekken wat er komt kijken bij het wonen op een landgoed. Ook de geschiedenis en het gebruik vroeger en nu komen aan bod. Het project is ook nadrukkelijk bedoeld om het landgoed in al z'n facetten te beleven .

Voor het kasteel Sterkenburg worden nog enthousiaste vrijwilligers en een landgoedcoördinator gezocht die contactpersoon is tussen de vrijwilligers en scholen, die graag in de natuur zijn en met kinderen willen werken. Het aantal schoolbezoeken is afhankelijk van de beschikbare tijd van de landgoedeigenaar en de vrijwilligers. Elk team heeft een lesmap waarin de lessen staan uitgewerkt. De taken zijn: lessen voorbereiden , overleg met andere vrijwilligers en het begeleiden van de buitenlessen.

Info: Birgitte Hanssen, Regiocoördinator Gelderland/Utrecht, Tel 06 539 45 145, middenoost@vltd.nl of www.vltd.nl.

advertentie
advertentie