Jeugd-clubkampioenschap ATV enthousiast ontvangen

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Bij de Amerongse Tennisvereniging (ATV) werden vrijdag 28 oktober voor het eerst sinds enkele jaren weer de clubkampioenschappen voor de jonge tennissers georganiseerd. Het was de fraaie afsluiting van een leuk seizoen, waarin de wens van de ATV om meer Amerongse jeugd te interesseren voor de tennissport al aardig vorm begon te krijgen.

Vorig jaar al werd er door middel van extra inzet van tennisschool XXL meer aandacht gegeven aan de jeugdtraining. Het gevolg was dat veel kinderen het leuk gingen of bleven vinden, en er ook weer nieuwe jonge tennissertjes bij kwamen.

De organisatie van het clubkampioenschap was stevig in handen bij de betrokken ouders, die niets aan het toeval overlieten - zelfs het avondeten niet.

Er valt natuurlijk erg veel te zeggen over alle talenten die de kinderen tijdens het toernooi tentoonspreidden, of nog eventjes verborgen hielden. Maar wat met name opviel was het enorme plezier dat de meisjes en jongens hadden. Lange games met heel vaak "deuce" werden afgewisseld met "aces" of - vanwege de spanning - nét in het net. En de spelregels bij tennis zijn best wel lastig om te leren, maar uiteindelijk kende bijna elke speler ze.

De jeugdkampioenschappen waren ingedeeld in een aantal leeftijdscategoriën.

Het plezier in het spel was natuurlijk het belangrijkst, maar het was op het eind natuurlijk óók belangrijk om te weten wie de bekers mee naar huis mochten nemen:

Meisjes & jongens t/m 8 jaar: 1. Kane Saddington 2. Tom van Noortwijk.

Jongens enkel t/m 10 jaar: 1. Thijs van Noortwijk 2. Tijmen van Stekelenburg.

Jongens enkel t/m 13 jaar: 1. Koen Tenge 2. Koen Lissenberg.

Meisjes enkel t/m 13 jaar: 1. Tonske Pennings 2. Sophie Saddington.

advertentie
advertentie