Kick-off 6x6 hockey op H.C. De Haaskamp

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Sporten, fit worden, fit blijven in een gezellige omgeving op de momenten dat het jou uitkomt. Dat is hockey6x6 in een notendop. Initiatiefnemer Henk Honders: ,,Iedereen krijgt het steeds drukker en vrije tijd is een kostbaar goed aan het worden. Veel mensen willen aan de ene kant werken aan hun gezondheid en doen graag wat aan sport, aan de andere kant wil men niet meer ieder weekend de verplichting hebben om wedstrijden te spelen.”

Haaskamp speelt in op deze trend door een nieuwe spelvorm van hockeyen te introduceren, die zeer makkelijk te leren is en ervoor zorgt dat de conditie beter wordt. Alle moeilijke regels uit het ‘gewone’ hockey zijn weggelaten. Bij hockey6x6 ligt het accent op sportiviteit en fit blijven. Een team bestaat uit 6 spelers en er wordt gespeeld op een half veld met aangepaste spelregels, die zeer simpel zijn.

Op woensdagavond tussen 20.30 en 22.00 uur is de vaste trainingsavond gepland op De Haaskamp in Amerongen. Regelmatig worden in het weekend wedstrijdjes georganiseerd en soms zelfs toernooien. In de planning zit een familie-toernooi en een stratentoernooi voor de bewoners van Leersum en Amerongen.

Voor iedereen die iets aan teamsport wil doen, maar dan wel in zijn eigen tempo en planning, is hockey6x6 ideaal. Op woensdag 9 november is er een inloop-avond voor belangstellenden om 20.30 uur. Sportieve kleding/schoeisel is voldoende. Voor hockeysticks wordt gezorgd. Voor meer inlichtingen kijk op www.haaskamp.nl

advertentie
advertentie