Russische muziek van Elena Bajenova in De Binder

29 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In Cultuurhuis De Binder speelt Elena Bajenova zaterdag 12 november Russische muziek. Elena Bajenova woont in Moskou en heeft over de hele wereld opgetreden met onder andere de bekende Russische folkloristische ensembles  `Russian Song` en het `Kremlin Orkest`. In het programma `Groeten uit Moskou` zingt ze, met Igor Foersov op knopaccordeon, een gevarieerd programma met traditionele Russische folkloreliederen, Russische romance, klassieke muziek, Russische orthodoxe religieuze liederen en hedendaagse moderne muziek.

Elena Bajenova komt uit een zeer muzikaal gezin. Haar vader is een bekende componist, arrangeur en dirigent in Rusland. Zij heeft in haar jonge jaren haar eerste muzikale opleiding op de piano voltooid. Vervolgens studeerde ze af als koordirigent aan het Instituut van Cultuur in Moskou en voltooide de opleiding aan de Academie van de Russiche muziek als solozangeres.

Igor Foersov geboren in Oekraïne, begeleidt Elena met zijn bijzondere instrument de Russische knopaccordeon. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Tashkent, hoofdstad van voormalig Russische republiek Oezbekistan. Foersov heeft inmiddels diverse soloconcerten gegeven in meerdere landen zoals België, Italië en Nederland. 

Cultuurhuis De Binder is te vinden aan Hoflaan 29. De entree bedraagt €9,- en voor 55-plussers €7,50. Info en kaarten: www.cultuurhuizenheuvelrug.nl en de voorverkoopadressen: Bibliotheek Leersum en Amerongen, De Binder en VVV Leersum.

advertentie
advertentie