Het Nederlands Harptrio verzorgt koffieconcert

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - RIJSENBURG - Het Nederlands Harptrio verzorgt op zondag 6 november het maandelijkse Koffieconcert in de kerk Sint Petrus' Banden in Driebergen. Het trio bestaat uit Gwyneth Wentink (harp), Felicia van den End (fluit) en Roeland Jagers (altviool). Het belooft een 'betoverend' programma te worden.

De magische combinatie van harp, altviool en fluitbiedtzeer poëtische klankkleuren, waarvoor diverse unieke meesterwerken zijn geschreven, vooral door Franse impressionisten als Debussy en Ravel, maar ook door componisten als Vieuxtemps en Piazolla. Dit ensemble kan zijn publiek meenemen naar glooiende landschappen, geurende parken en exotische sferen, tijdloos en fascinerend.

De harpiste Gwyneth Wentink wordt al 20 jaar overladen met prijzen. Ze speelt als soliste en in kleine bezettingen op de grote internationale podia. Haar eerste solo-cd werd door muziekblad 'Luister' bekroond met 'de 10 van de maand'. Ook fluitiste Felicia van den End is al tijdens haar conservatoriumstudies in Utrecht en Parijs in verschillende landen gelauwerd als veelbelovend jong talent. Ze is inmiddels al opgetreden in Carnegie Hall. De altviolist Roeland Jagers, die ook piano speelt, heeft eveneens heel wat internationale onderscheidingen in de wacht gesleept.

Het Koffieconcert vindt plaats op zondag 6 november om 12.30 uur in de kerk van Sint Petrus' Banden aan het Kerkplein op Rijsenburg. De kerk is vanaf 12.00 uur open. Voorafgaand aan het concert wordt (gratis) koffie geschonken in het parochiehuis, schuin achter de kerk. Toegangskaarten bij de ingang van de kerk voor € 12,- . Voorverkoop op de Traaij bij Boekhandel Baas en CD-Artline.

advertentie
advertentie