Afbeelding

Onnodig verlies voor SVMM in de streekderby tegen Austerlitz.

3 november 2011 om 00:00 Sport

0-1 Mark Hamulyak, 1-1 Austerlitz, 2-1 Austerlitz

MAARN - de plaatselijke zaterdag vierdeklasser SVMM liep in en tegen Austerlitz tegen een onnodige 2-1 nederlaag aan. Met nog steeds aan SVMM zijde de geblesseerde Jacob van den Essenburg aan de kant, begonnen beide ploegen rommelig en hanteerden veelal de lange bal. Van enig combinatiespel was het eerste kwartier zeker geen sprake. Maar geleidelijk aan begon SVMM de wedstrijd naar zich toe te trekken en was met name Mark Hamulyak in goede doen. Hij was het ook die Maarn in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong wist te schieten door een snoeiharde en geplaatste treffer vanaf 35 meter. Nog geen 10 minuten later kreeg SVMM door Niek van Vemden een dot van een kans die echter geen doel trof. Met een 0-1 voorsprong voor de ploeg van trainer Fred Veenstra gingen beide ploegen aan de thee. Ook in de tweede helft was er van goed voetbal geen sprake en vergat de SVMM de opgaande lijn van de eerste helft door te trekken, Dat betekende in de 53e minuut de gelijkmaker voor Austerlitz dat nog geen vijf minuten later op een 2-1 voorsprong kwam. Alhoewel SVMM het nog wel probeerde, zag het geen mogelijkheden meer om de stand gelijk te trekken en leed daarmee, op basis van het vertoonde spel in de tweede helft, onnodig verlies.