Plan Dorpshuisplein krijgt vorm

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De informatieavond over de plannen met het Dorpshuisplein werd vorige week druk bezocht. Velen wilden weten wat er gaat gebeuren op deze plek. Het Dorpshuis staat inmiddels al zes jaar leeg en over de herbestemming van dit 'plein'-perceel hebben in die tijd minstens vier voorlopige plannen de revue gepasseerd. Het lijkt er op dat nu voortvarend wordt aangepakt en dat bij een normaal verloop van procedures en inspraak eind 2012 de bouw van zes huizen kan beginnen.

door Manus van Gent

In de oude Stallerij was dinsdag 18 oktober de vlotte presentatie van de voorlopige nieuwbouwplannen (schetsen) op het Dorpshuisplein. Hans Gosman, projectontwikkelaar van Bouwonderneming Dura Vermeer, nam het voortouw en gaf in heldere lijnen de recente historie van het Dorpshuis weer. Hij noemde daarbij de deconfiture en de overname van aannemer Van Hoogevest in 2009. Meerdere voorontwerpen uit die periode werden geprojecteerd. Hoewel project Dorpshuisplein niet vastgeklonken is aan de Allemanswaard-plannen, is in 2009 door de Gemeente aan Woninbouw Amerongen verzocht om in samenhang met het grote project Allemanswaard een projectontwikkelaar te vinden voor het Dorpshuisplein-gebied. Dura Vermeer bleek de meest geschikte partner.

Gosman toonde deze avond de schetsmatige, eigen plannen. De indeling van het terrein wordt hierin niet aangetast. Op de plek van het Dorpshuis worden drie twee-onder-een-kapwoningen gebouwd, in de vrije sector, met een prijsindicatie van €550.000 à €600.000. Meerdere alternatieven zijn in studie. Het plein zelf wordt van groen voorzien; het parkeren en de verkeersdoorgang worden verbeterd.

Over de plannen volgt nog een voorlichtingsavond. Van 3 februari tot 16 maart ligt het plan ter inzage en tenslotte is dan de laatste bezwaarperiode van 28 juni tot 20 juli (definitief bestemmingsplan). Gezien de getoonde zorgvuldigheid en de openheid van de ontwikkelaars, de architect en degGemeente moet dit Amerongs project procedureel een correct verloop kunnen krijgen.

advertentie
advertentie