Ingezonden: 'Geen vergunning meer nodig om een boom te mogen kappen'

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Wethouder Homan vindt dat het aanvragen van een boomkapvergunning kan worden afgeschaft. Zo zie je maar eens weer hoe funest het is dat de wethouders niet meer uit deze streek komen. Zouden ze hier al wel langere tijd wonen dan zouden ze weten dat de tendens hier op de Heuvelrug is dat mensen graag komen wonen in deze bosrijke omgeving maar zodra ze een huis met een boomrijke tuin hebben gekocht, zij de bomen voor een groot deel willen neerhalen omdat 'ze geen zon hebben', 'ze er zoveel rommel van hebben', of een ander verhaal. Deze figuren zouden in Almere of Langbroek beter op hun plaats zijn. Gelukkig vinden zij de gemeente op hun pad die hen geen kapvergunning geeft, maar als de wethouder zijn zin krijgt zijn alle bomen, behalve de monumentale, vogelvrij en blijven er in de bebouwde kom weinig bomen over, ja bij de buren.

Als de wethouder graag op de liberale toer wil kan ik me een scala van regels en voorschriften voorstellen die kunnen worden afgeschaft, maar niet de vergunningsplicht voor de kap van een boom.

Overigens is deze gedachtegang van de wethouder niet zo verwonderlijk gezien de kennelijk nonchalante houding van de Gemeente ten aanzien van bomenkap. Waarom anders recent nog een vijftal beuken neerhalen die langs het terrein stonden waar het gemeentehuis moet komen?

Sidonie Amorison, Doorn

advertentie
advertentie