Oude woning wijkt voor nieuw politiebureau

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Het perceel aan de Dorpsstraat 28 heeft een oppervlakte van zo'n 1000 m2 en is op dit moment nog eigendom van projectontwikkelaar Nedersticht uit Maarsbergen. Diens plannen om een twee-onder-een-kap woning op het terrein te bouwen leden schipbreuk. Nedersticht liet wel het vereiste archeologisch bureauonderzoek uitvoeren. Het ingeschakelde adviesbureau denkt dat er op het bouwperceel geen belangwekkende vondsten te vinden zijn. Een oudheidkundig vervolgonderzoek is daarom niet nodig, aldus Hazenberg Archeologie. Maar uit voorzorg zouden amateur-archeologen wel de mogelijkheid moeten krijgen, om tijdens de bouwwerkzaamheden waarnemingen te doen.

DOORN - Het politiebureau gaat verhuizen, maar heel ver hoeft er niet gesjouwd te worden. Het district Heuvelrug verruilt het oude bureau aan de Dorpsstraat 32 voor een gloednieuw complex op een steenworp afstand. De leegstaande woning op het bouwperceel aan de Dorpsstraat 28 verkeert in slechte staat en wordt gesloopt. Het startschot voor de nieuwbouw klinkt eind april, zo verwacht de architect. door Michiel Schaaij

Het ontwerp voor het nieuwe politiebureau is gemaakt door Van Pelt architecten uit Cromvoirt. Het Brabantse bureau ontwierp eerder het cellencomplex in Houten, het hoofdbureau van Politie in Apeldoorn en de Politieacademie in Eindhoven. Als aannemer gaat bouwbedrijf Heilijgers uit Amersfoort aan de slag. Politiechef Willem van de Vliert wil nog geen mededelingen over het nieuwbouwproject doen. Hij komt pas met informatie naar buiten, zodra het communicatieplan gereed is.

Intussen heeft het college een positief principebesluit genomen, waarmee de overdracht van de grond en de nieuwbouw een stap dichterbij komen. Over de toekomst van het oude politiebureau bestaat nog onduidelijkheid. Die kwestie stond begin deze maand op de vergaderagenda van het college. Burgemeester en wethouders willen ,,nieuwe stedenbouwkundige randvoorwaarden formuleren met inachtneming van de voorgeschiedenis''. In 2004 koos de toenmalige gemeente Doorn voor een omstreden appartementencomplex. De Vereniging Leefbaar Doorn en andere bezwaarmakers verzetten zich onder andere tegen de hoogte van de voorgestelde bebouwing. Twee jaar later veegde de rechter de plannen van tafel, omdat de ruimtelijke onderbouwing van de gemeente ontoereikend was. De hoogte van het appartementencomplex bleek in strijd met het bestemmingsplan.

advertentie
advertentie