Pink Panthers pakken volle winst bij Sparta Rugby

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Pink Panthers hebben zondag in Capelle aan de IJssel de zevende wedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. Sparta Rugby had geen kans, 3-28.

Opdracht van de Afrikaanse coach Shaheen Baadijes vooraf was: ,,We staan vierde dus al we daar willen blijven, zal er gewonnen moeten worden.'' Na de kick off van Sparta konden de Panthers meteen gaan aanvallen en dus direct druk op Sparta zetten. Dat leverde in de tweede minuut de eerste penalty kick op. Kicker Jeffrey Nuijten miste echter de scherpte nog op dat moment.

De meeste druk kwam van The Panthers, dat een mooie aanval vanuit de backline opzette, waardoor Peter Vuurpijl Waardenburg zijn snelheid kon tonen, met daarbij de conversie van Wakkie Rhoda 0-7. Drie minuten later moest Sparta aan de noodrem trekken; de toegekende penalty kick werd nu benut door Wakkie, 0-10.

Het duurde dertig minuten tot ook Sparta aan scoren toe kwam, via een penalty kick, 3-10. Door een line out zeer snel te nemen en de verdediging van Sparta nog met andere zaken bezig was, brak Wakkie Rhoda snel door. Hij werd nog wel getackeld door de Sparta full-back, maar de goed meegelopen Jeff Nuijten was op snelheid en niet meer te stoppen en scoorde de tweede try voor the Pink mannen, 3-15. De conversie werd niet benut. Dit was tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft een aanvallend Panthers-team dat twee mooie try's maakte, van wederom Peter Vuurpijl Waardenburg en zijn latere vervanger Geoff Neus de Zeeuw die met zijn try (de vierde try voor the Pink Panthers) de bonus binnen haalde en meteen de wedstrijd op slot zette. Net voor de laatste try scoorde Jeff Nuijten nog een penalty en bij de laatste try ook de conversie waardoor de eindstand op 3-28 werd gezet.

Komende week speelt de Panthers de derde uitwedstrijd op rij spelen. Dan ontvangt USRS in Utrecht the Panthers op Olympia Sportpark. Kick off om 14.30 uur.