Geurvreters winnen wisselbeker tijdens straatvolleybal

22 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In Sporthal De Ploeg in Amerongen werd donderdag 20 oktober het stratenvolleybaltoernooi gespeeld. Er mochten bedrijven, vriendenclubs en dergelijke inschrijven. Een voorwaarde was dat er minstens drie dames in het team zaten. Deelnemende teams waren onder andere de Jumbo supermarkt en de woningbouwvereniging van Amerongen onder de naam Kopspijkers.

Om 19.00 uur heette Marga Grondsma iedereen welkom en legde de spelregels uit. Een partij duurde dertien minuten. Er mocht alleen onderhands worden opgeslagen. Smashen was verboden, maar er mocht wel gekopt en getrapt worden. Er werd een halve competitie gespeeld. Team de Rumbonen begon met een overwinning van maar liefst 38-8. De Geurvreters deden het iets rustiger met 30-16, maar de toon was gezet. Jumbo was gemotiveerd tot op het bot, maar kwam steeds een paar puntjes te kort voor een overwinning. Het Dopeyteam begon met een klinkende overwinning, maar kon het gaandeweg het toernooi niet vasthouden. De Kopspijkers hadden wat problemen in het begin, maar ze werden steeds gevaarlijker. Het was een gezellig toernooi, de EHBO had weinig te doen en vanaf de tribune lieten de supporters van zich horen. Om 21.45 uur moesten de twee teams die nog niet hadden verloren tegen elkaar. Na een gelijkopgaande strijd tot 7-7, liepen de Geurvreters uit en gaven dat niet meer uit handen, dus liepen de Rumbonen tegen hun eerste nederlaag aan 24-16. Voorzitter Jan Kalkhoven gaf na afloop in de kantine het verlossende woord. Eerst werden alle scheidsrechters, de tellers, de EHBO en de organisatoren bedankt voor hun inzet en daarna mochten de teams onder applaus hun salade komen halen. Voor de winnaars is er een wisselbeker.

Uitslag: 1 Geurvreters 16 punten; 2 Rumbonen 14; 3 Stenderland 12; 4 Reehorst 8; 5 Kopspijkers 8; 6 Bierbrouwers 6; 7 Dopey 4 ; 8 Jumbo 2; 9 Stumpers 2.

advertentie
advertentie