Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De twee kippenhokken langs het pad naar de boerderij zijn onlangs omgebouwd tot respectievelijk volière en caviahok. Beheerder Lottie Brosky is groot voorstander van rondscharrelende kippen. Nu de kippen in die twee hokken waren overleden, besloot ze de leeggekomen hokken anders in te richten. De volière biedt nu plaats aan zebravinken, kleine vogeltjes met rode snavel. In het andere hok worden binnenkort alle cavia's gehuisvest die nu nog in de boerderij huizen. Op termijn zullen alle dieren die nu nog in de boerderij slapen in een van de stallen buiten worden ondergebracht.

Bezoekersteller

De kinderboerderij heeft een deel van de schenking van buurman Champ'Aubert besteed aan de aanschaf van een bezoekersteller. Deze wordt bevestigd op de poort aan de Hoendersteeg en moet uitsluitsel bieden over de bezoekersaantallen. De boerderij schat dat er elk jaar tussen de 10.000 en 15.000 bezoekers komen, maar dat aantal zou zomaar veel hoger kunnen liggen. Een belangrijk gegeven voor gemeente en sponsoren.

Activiteiten/Agenda

Avondbezoekje aan 't Woelige Nest

Normaal is de kinderboerderij 's avonds niet open. Maar op 29 oktober wel! Dan is het de Nacht van de nacht. Tussen 8 en 14 jaar? Kom dan kijken naar de slapende dieren. Toegang alleen voor kinderen die heel stil kunnen zijn. De kinderen hoeven niks mee te nemen, doe alleen schoenen aan waar ze goed op kunt sluipen en die vies mogen worden.

Aanvang 19.30 uur en om 20.30 uur kunnen de kinderen bij het hek weer opgehaald worden. Opgeven bij Thea Jelier, telefoon 0343 516510. Vol is vol!

Bezoek Sinterklaas

Sinterklaas komt dit jaar op 12 november aan in Driebergen. Zijn ronde door het dorp start hij traditioneel op de kinderboerderij. Houd de website van de boerderij en de info in deze krant in de gaten voor de exacte tijden.

Bezoekers (wie bezoekt de kinderboerderij eigenlijk?)

Mevrouw Vernooij-Verhoef uit woonzorgcentrum Beukenstein is op bezoek. Haar dochter Dinie Schalij duwt de rolstoel. Dinie woont in Nieuwegein en komt haar moeder regelmatig bezoeken. Samen genieten ze van een ijsje uit de winkel van de kinderboerderij. ,,Bij goed weer wandel ik eenmaal per week met mijn moeder hierheen. We gaan ook wel eens naar de Traay, maar de kinderboerderij is voor mijn moeder een feest van herkenning. De dieren doen haar denken aan vroeger. Ook fijn dat de kinderboerderij beschikt over een invalidentoilet, dat maakt de bezoekjes net iets relaxter." De boerderij is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er is een invalidentoilet en drempels ontbreken. Mevrouw Vernooij is dol op konijnen. Een vrijwilligster zet een konijn bij haar op schoot. Dat is een mooi moment voor een foto, vindt mevrouw Vernooij.

* Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie