KCD/Decohome rukt op naar tweede plaats

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Met een duidelijke 14-8 zege op het bezoekende Wolderwijd heeft KCD/Decohome de eerste helft van de veldcompetitie positief afgesloten. Door de zege zijn de groen witten inmiddels naar de tweede plaats geklommen op vier punten van het nog altijd ongeslagen SKV, maar omdat die ploeg nog naar Doorn moet komen is de hoop op een titel nog niet geheel uit de Doornse harten verdwenen.

Wolderwijd had om half vier slechts twee punten achterstand op KCD/Decohome, maar daar was in het veld niet veel van te merken. De bezoekers uit Zeewolde werd door een oppermachtig eerste verdedigingsvak volkomen uit de wedstrijd gehouden en dus was het voor het in grote getalen opgekomen publiek wachten op de eerste Doornse goal. Die kwam vrij snel, maar toen had zich het bekende euvel van moeilijk scoren al geopenbaard. KCD/Decohome creëerde zich een zee van kansen maar de afwerking was matig tot slecht en dat probleem bleef eigenlijk de gehele wedstrijd. Dat leidde na de 2-0 tot enige moeilijkheden, want Wolderwijd slaagde er rond de twintigste minuut in om snel langszij te komen. Jort van Burcken had echter het antwoord direct paraat en toen in de volgende minuut een strafworp werd geforceerd leek de marge van twee goals weer hersteld. Helaas was het buitenkansje aan KCD/Decohome niet besteed. Die misser leidde tot de zwakste fase en zo moest tot de dertigste minuut worden gewacht voor eindelijk de 4-2 viel. Het tweede aanvalsvak had daarna twee beurten nodig om de wedstrijd te beslissen waarna kort voor rust de 6-3 viel.

In de pauze werden drie Doornse jeugdteams gehuldigd voor hun titel in de herfstcompetitie en werden alle scheidsrechters in het zonnetje gezet voor hun werk. Toen direct na de hervatting de 7-3 viel leek het een echt doelpuntenfestijn te kunnen worden maar KCD/Decohome weigerde de trekker definitief over te halen. Telkens mocht Wolderwijd het gat verkleinen naar drie punten en zo bleef de marge via goals over en weer tot enkele minuten voor tijd beperkt: 12-8.

Pas in de slotfase werd duidelijk gemaakt dat er maar één ploeg aanspraak op de zege had. Het einde kwam met 14-8. Daarmee veroverde KCD/Decohome de tweede plaats aan het einde van deze eerste veldhelft. De ploeg gaat nu de zaal in waar op een hoger niveau gespeeld gaat worden. Kracht van het team is dat iedereen kan scoren (dat gebeurde ook zaterdag weer) maar er zijn veel te veel kansen nodig om tot een goal te komen. Als dat euvel niet wordt bestreden gaat de ploeg een zware zaalcompetitie tegemoet.