SV Spirit start beginnersgroep hardlopen

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - SV Spirit heeft verschillende outdoor-afdelingen. De hardloopafdeling 'woensdagavond/zaterdagmorgen' start op zaterdag 5 november 9.00 uur een beginnersgroep. Deelnemers aan de beginnersgroep verbeteren onder deskundige begeleiding hun conditie. Met de andere deelnemers kan men zich voorbereiden op de jaarlijkse Driebergenloop, volgend jaar op 3 maart 2012, waar men dan een afstand kunt lopen van 6 of zelfs 12 kilometer.

Meer ervaren lopers kunnen terecht in de zaterdagmorgengroep die start om 9.00 uur op de parkeerplaats van de 'Bergse Bossen' aan de Traaij. Op zaterdag ligt het accent op duurtraining. De loopafstanden variëren van ongeveer 8 tot 15 kilometer, afhankelijk van ieders wensen, conditie en eventuele voorbereiding op evenementen als de Dam tot Damloop en de Driebergenloop. Met alle variatie in de aangeboden routes, staat deze groep open voor deelnemers die wekelijks in een gezellige groep een uurtje willen lopen in bossen rondom Driebergen en ook voor lopers die trainen voor halve of zelfs hele marathons.

Op de woensdagavond starten we om 19.00, in de winterperiode op de parkeerplaats van de Zwembadfederatie aan de Arnhemse Bovenweg en in de zomer bij de Bergse Bossen. Op woensdagavond ligt het accent op snelheids- en intervaltraining met daarnaast aandacht voor loopscholing en techniek. Voor leden die meer willen weten over de 'ins en outs' van hardlopen organiseren we op 11 november een informatieavond over trainingsvariatie en trainen op hartslag.

Info beginnerscursus: hardlopenzat@svspirit.nl of frahaars@xs4all.nl. Meer informatie over trainingen: hardlopenzat@svspirit.nl of 0343-515420.

advertentie
advertentie