De rondedans van Wijnand Hoogenraad

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De kwestie Hoogenraad sleept zich langs voorspelbare lijnen voort. Nu het takel- en bergingsbedrijf voorlopig niet naar een terrein langs de A12 in Driebergen mag verkassen, richten alle ogen zich weer op een perceel langs de Maarsbergseweg in Leersum. Zo maakt het bedrijf een eindeloze rondedans, want zowel het Driebergse boerderijtje als de locatie aan de Maarsbergseweg waren al eerder in beeld.

door Michiel Schaaij

Die cirkelgang kan nauwelijks aan de ondernemer zelf worden toegeschreven. Om zijn bedrijf van de Rijksstraatweg naar de Maarsbergseweg te verhuizen, kocht hij zelfs de ernaast liggende woning aan. Vroegere bestuurders als burgemeester Cokky Feith en wethouder Wim van Wikselaar beloofden mee te werken. Die toezeggingen werden echter niet waargemaakt, zodat Hoogenraads bergings- en takelwagens nog steeds af en aan rijden in het Leersumse dorpscentrum.

Om verplaatsing naar de Maarsbergseweg alsnog een stapje dichterbij te brengen, kondigde het CDA maandag in de gemeenteraad een motie aan. Volgens raadslid Chantal van Steenderen is er sprake van nieuwe omstandigheden, nu Hoogenraad volgens de Milieudienst in een lichtere milieucategorie valt. Of Van Steenderen haar motie daadwerkelijk indient en of ze op voldoende steun mag rekenen, is nog maar de vraag. Andere partijen vrezen invoegproblemen aan de Maarsbergseweg, waar de snelheid van het verkeer aanzienlijk hoger ligt dan aan de Rijksstraatweg. ,,Auto's rijden er 80 kilometer en dan komt er opeens een takelwagen de weg op. Dat maakt de N226 een stuk onveiliger'', aldus VVD-er Bob van Lierop. Ook wethouder Tim Verhoef (PvdA/Groen Links) toonde zich weinig toeschietelijk. Zijn ambtenaren zullen een nieuwe aanvraag van Hoogenraad in ontvangst nemen en daarna moet worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn. ,,Maar de uitkomst van dat onderzoek is voorspelbaar. De vraag is of je daar tijd en geld aan moet spenderen'', aldus Verhoef.

advertentie
advertentie