,,Korenfestival: een echt feest"

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - ,,Dit was een echt feest'', luidde de reactie van veel koorzangers afgelopen zaterdagavond, na afloop van het door de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH) georganiseerde korenfestival in de Grote Kerk en de Immanuëlkerk in Driebergen. In beide kerken traden zes koren en zanggroepen op.

,,Dat was het ook'', beaamde Wim van Eeden, voorzitter van SCAUH. ,,Zowel de zangers als het publiek - dat in beide kerken behoorlijk aanwezig was - toonden zich 'verrukt' over het sterk afwisselende aanbod. Het is enorm leuk om na, laat ik maar zeggen, een klassiek koor, ineens te worden geconfronteerd met bijvoorbeeld een smartlappenkoor of een piratenkoor.''

Tevredenheid ook alom bij publiek en zangers over de vlotte presentatie door Wim Kimmel in de Immanuëlkerk en Frits van Schaik in de Grote Kerk. Waardering eveneens voor de wijze waarop zij met hun medewerkers zorg droegen voor de vlekkeloos verlopen wisseling van de koren en zangensembles. Daardoor kon min of meer exact om 22.30 uur in beide kerken door iedereen (dus ook publiek) de canon Rhythm of Life worden gezongen. Deze vorm van 'communitysinging' stond in de Immanuëlkerk onder leiding van Petra van der Snoek, dirigente van het 4-stemmig koor Vinkenvocale uit Maarn. In de Grote Kerk liet Piet van der Sanden, dirigent van het Stichts Mannenkoor, op zijn kundige wijze de 'zaal' uitbundig de canon zingen. Van de mogelijkheid om in de pauze van kerk te wisselen om naar andere koren te luisteren, werd behoorlijk gebruik gemaakt. In de Grote Kerk 'profiteerde' daar bijvoorbeeld het Stichts Mannenkoor van en in de Immanuëlkerk het christelijk gemengd regiokoor Song of Spirit uit Doorn.

,,Dit smaakt naar meer'', aldus Wim van Eeden. ,,En ook naar meer koren. Daar gaan we aan werken.''

advertentie
advertentie