Vrijwilligers voor EHBO-les

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Sinds 1975 wordt er op de Doornse basisscholen jeugd Eerste Hulp-A lessen gegeven door medewerkers van het Doornse Rode Kruis, tegenwoordig Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug. Ze geven les in kleine groepjes van 4 tot 6 leerlingen. De leerkracht leert de theorie aan en medewerkers van het Rode Kruis de praktijk van de jeugd eerste hulp.

Om deze lessen ook volgend schooljaar te kunnen geven is het Rode Kruis op zoek naar vrijwilligers. Zij worden ondersteund door het Rode Kruis en kunnen indien gewenst een EHBO-cursus volgen. Men hoeft dus niet in het bezit te zijn van een EHBO diploma, wel graag enige kennis en interesse in de Eerste Hulp. Het gaat om 1½ uur per week bij een grote groep 8 of drie kwartier bij een kleine groep.

Van de huidige medewerk(st)ers stopt een aantal vanwege hun leeftijd, sommige van hen doen dit vrijwilligerswerk al meer dan 20 jaar.

Verdere inlichtingen en opgeven bij Nel Terstegen, Driebergsestraatweg 15, Doorn, telefoon 06-10262285 of e-mail terstegen@12move.nl. Ook de leerkracht van groep 8 van de school kan informatie geven.

advertentie
advertentie