Afbeelding

Ingezonden: Goed resultaat DEV bij DHSC

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na de merkwaardige overwinning op Elinkwijk de week ervoor ging DEV zaterdag 8 oktober op bezoek bij DHSC in Ondiep. Met twee vrije trappen in de eerste helft liep DEV uit naar 0-2, wat de basis zettevoor een belangrijke 1-2 overwinning.

Op een prima grasmat begonnen beide ploegen enigszins afstastend aan de wedstrijd. DHSC trachtte veelvuldig de balvaste spits te bereiken en van daaruit de aanval op te bouwen. Dat bleek zo nu en dan niet eenvoudig met verdedigend sterke Ricardo van Amerongen en Maarten Noordijk. De weer fitte Rick Andeweg werd na zo'n tien minuten op de rand van de zestien neergehaald en legde zelf aan voor de vrije trap. Met een bekeken schot verdween de bal achter de kansloze doelman, 0-1. Dat gaf DEV vertrouwen en het werd vervolgens nog een aantal keer gevaarlijk via uitbraken van Charles van Ligten, afzwaaiend schot, Paul Okkersen, schot net naast en Andeweg.

Het was echter weer een vrije trap waarmee DEV de marge vergrootte. Ricardo van Amerongen raakte de bal perfect en scoorde buiten bereik van de doelman in de bovenhoek de 0-2. DHSC kreeg met name in het tweede deel van de eerste helft een aantal goede kansen om dichterbij te komen. Zo kon de spits alleen op de keeper af, maar werd zijn schot eenmaal geblokt en eenmaal schoot hij jammerlijk naast. Een kopbal uit een corner werd nog van de lijn gehaald door Tim Kas. Vlak voor rust leek de mee opgekomen Rene Okkersen te scoren, maar zijn afstandsschot werd fraai uit de bovenhoek gedoken door de Utrechtse doelman.

De tweede helft was een stuk rommeliger, met een aantal aardige mogelijkheden over en weer. DEV was niet in staat de counters doeltreffend uit te spelen en DHSC liep zich meermaals stuk op de Doornse verdediging. DHSC liet de hoop op punten langzaamaan varen, maar leefde in de slotfase nog een keer op. Een schot van de buitenspeler kon door Maarten Noordijk niet meer uit het doel gehaald worden, maar de twee overgebleven speelminuten leidden niet meer tot kansen voor DHSC.

DEV zet zo een goed resultaat neer, met volwassen spel. Volgende week wacht in Doorn het treffen met oude bekende VOP. De Amersfoorters hebbenzich, met 1 punt meer dan DEV, in de subtop genesteld en zijn weer een mooie testcase voor de Doornse formatie.

DEV: Sluis; van Amerongen, R. Okkersen, Noordijk, van Veldhuijsen (V. Pedro Salazo), P. Okkersen, van Beugen, Hegger, Kas (H. Salazo), Andeweg, van Ligten (Kemper)