FC Driebergen bestolen van minimaal een punt

13 oktober 2011 om 00:00 Sport

1-0 Elmar van Doorn, 1-1 Gabriel Balci, 1-2 Stefan Baas

DRIEBERGEN - Dat scheidsrechters een autoriteit dienen te zijn in het veld is maar al te waar. Maar autoritair is een duidelijk ander begrip. Dat laatste straalde de scheidsrechter van dit duel zeer uit, toen hij in de 60e minuut een buitenspeldoelpunt toekende aan Altius en alle gegronde bezwaren van de assistent scheidsrechter naast zich neerlegde. Dat betekende de gelijkmaker voor de gasten uit Hilversum, die vervolgens de wedstrijd met 1-2 wonnen. In de eerste helft een duidelijk beter FC Driebergen dat de wedstrijd weliswaar volkomen in handen had, maar vergat de geboden kansen om te zetten in doelpunten. De 1-0 ruststand had dan ook hoger moeten uitvallen. Na rust liet FC Driebergen zich te ver terugzakken en bood Altius de gelegenheid om het spel in handen te nemen, met als resultaat de "gekregen" gelijkmaker. Het werd zelfs nog erger voor de thuisploeg die in de 67e minuut op een 1-2 achterstand geraakte. Een geweldig slotoffensief van FC Driebergen bracht vervolgens niet het gewenste resultaat, waardoor de mannen van trainer Bert van den Brom een zeker niet verdiende 1-2 nederlaag leden. Een bittere pil voor de thuisploeg die de punten zo hard nodig heeft.