Eten met de seizoenen in uniek voedingsonderzoek

4 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Louis Bolk Instituut wil onderzoeken of gezond eten een gezondheidsbevorderend effect heeft op welvaartsklachten als een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Deelnemers aan het onderzoek krijgen twee weken lang gratis smakelijke en gezonde maaltijden en snacks thuisbezorgd. Deze maaltijden worden bereid door topkok Eric van Veluwen. De deelnemers worden begeleid door artsen en diëtisten en worden in die twee weken regelmatig getest. ,,In de herfst is het zo gemakkelijk om lekker en gezond te eten'', zegt Eric van Veluwen. ,,Samen met een diëtiste heb ik het menu samengesteld met mooie seizoensproducten als paddenstoelen, noten, pompoen, peer en appel.'' Eric moet zorgen dat de deelnemers hun eten aan huis krijgen bezorgd, en dat wordt een kluif. ,,Het is een uitdaging die ik graag aanga. Wat is tenslotte mooier dan dat de deelnemers ontdekken dat gezonde producten lekker zijn, in ieder seizoen weer anders zijn en in hun eigen streek groeien?'' vraagt Eric retorisch.

Ook deelnemen aan de studie? Het Louis Bolk Instituut uit Driebergen zoekt mensen met kenmerken van het metabool syndroom. Daarbij hebben mensen een combinatie van klachten, zoals een verhoogde bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht of een verstoord bloedsuiker. Belangstellenden om deel te nemen aan het onderzoek, kunnen contact opnemen met het Louis Bolk Instituut, telefoon 0343-523860 of mail naar info@louisbolk.nl. Verdere informatie wordt dan thuisgestuurd.

Het Louis Bolk Instituut is een internationale, onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie die dankzij participatief onderzoek en advies oplossingen biedt voor knelpunten in de biologische en duurzame landbouw, voeding en gezondheidszorg.

advertentie
advertentie