Ingezonden: DEV Doorn wint van Elinkwijk

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdag 1 oktober kwam Elinkwijk naar sportpark Tuilland. DEV Doorn kon deze wedstrijd niet beschikken over Gerben Veldhuijsen, Rick Andeweg en Victor Pedro Salazo. Voor DEV Doorn was het deze wedstrijd zaak om, na enkele wijze lessen in de laatste wedstrijden, weer eens aan de goede kant van de score te blijven.

De wedstrijd begon aan beide zijden aftastend. DEV Doorn keek de kat uit de boom en Elinkwijk speelde in een laag tempo op balbezit maar liet daar wel bij zien over veel voetballende kwaliteiten te beschikken. In de 10e minuut kwam ,,het spel op de wagen''. Aan de zijkant van strafschopgebied liet een verdediger van DEV Doorn de bal veel te makkelijk voorgeven en in de 16 werd afgerond via iets wat op een omhaal leek, 0-1. DEV Doorn was niet lang van slag want 2 minuten later was het aanvoerder Rene Okkersen die zijn ploeg bij de hand nam en uit een voorzet van broer Paul de 1-1 binnen knikte.

Een kwartier voor rust stond de wedstrijd ineens op zijn kop. 2 Spelers van Elinkwijk gaven het fenomeen teamgeest een nieuwe dimensie door elkaar vol op het gezicht te timmeren omdat de één van de ander vond dat hij ,,iets'' niet helemaal goed deed. De goed leidende scheidsrechter deed het enige juist en toonde beide kemphanen de rode kaart, zodat de heren een paar weken na mogen gaan denken over hun meningverschil. In het restant van de 1e helft waren beide ploegen behoorlijk van slag. DEV Doorn wist zich geen raad met de 2 man meer en bij Elinkwijk waren diverse spelers het plezier ff kwijt. In de stand kwam dan ook geen verandering meer voor men toe was aan de rustgevende thee.

In de 2e helft was het voor DEV Doorn zaak geduld te hebben. De 9 overgebleven spelers van Elinkwijk beperkte zich begrijpelijkerwijs tot verdedigen en loerde op de uitval. DEV Doorn speelde, wellicht door het warme weer, in een veel te laag tempo en was slordig in de passing. Daarnaast wist de keeper van Elinkwijk diverse schoten van o.a. Paul Okkersen, Michael van Beugen en Joey van Schoonhoven uit zijn doel te ranselen. In de 65e minuut was het Joey van Schoonhoven die DEV Doorn op 2-1 bracht, 10 minuten later gevolgd door de 3-1 van de goedspelende Tim Kas. Enkele minuten voor tijd bracht de leidsman de spanning kunstmatig nog even terug door een schot op de paal van Elinkwijk te promoveren tot doelpunt, 3-2.

Komend weekend gaat DEV Doorn op bezoek bij DHSC, waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Mark Sluis, Maarten Noordijk, Rene Okkersen, Ricardo van Amerongen, Bob Kemper (Joey van Schoonhoven), Michael van Beugen, Paul Okkersen, Pieter Hegger, Helder Pedro Salazo (Robin Beukeboom), Charles van Ligten.