Ingezonden: SVMM buigt met tien man achterstand om in een overwinning

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN-MAARSBERGEN - Dit keer moest SVMM aantreden tegen Hees uit Soest. SVMM had vorige week de smaak van de eerste overwinning te pakken gekregen. Hees heeft evenveel punten als SVMM, dus vooraf was er geen duidelijke favoriet.

SVMM controleerde de wedstrijd van begin af aan. Hees kon niet gevaarlijk worden voor de goal van SVMM. Echter SVMM liet een aantal momenten de linies te groot, zodat het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. Na twintig minuten kreeg SVMM een kans, Mark Hamulyak schoot in met zijn mindere rechterbeen en kon de keeper niet echt op de proef stellen. Hees daarentegen leek uit een goede aanval de 0-1 te kunnen maken, maar de spits miste de rebound jammerlijk en schoot hoog over.

Niet veel later blesseerde Jacob van den Essenburg zich bij een harde botsing met de tegenstander. Juri Goed kwam voor hem in veld. Tien minuten voor rust werd het dan toch 0-1. Een schot van buiten de zestien werd geblokt door een verdediger van SVMM, maar zag tot zijn schrik de bal over de eigen keeper heen zeilen, 0-1. Tot aan de rust bleef het onrustig.

Na rust nam SVMM meer het initiatief en zag Hees meer en meer achteruit lopen. Eerst leek het dat dit uit tactische overwegingen was, maar later bleek dat dit met vermoeidheid te maken had. Wiliam Potappel kwam in het veld voor verdediger Tim de Fluiter, achterin werd er één op één gespeeld. Een kwartier na rust kreeg SVMM een zware tegenslag te verwerken, Nick Engelen kreeg geel voor een overtreding, hij vroeg om een verklaring, waarop de scheidsrechter antwoordde of hij nog een gele kaart wilde, en ja die kreeg hij ook. Engelen moest met rood van het veld. Niet zo handige opmerking van Engelen, maar het was de aanzet voor de dadendrang van SVMM.

Uiteindelijk was er een vrije trap voor SVMM, Niek van Vemde schoot hard op de onderkant van de lat. De rebound leek voor Maarn, maar een speler van SVMM werd omver geduwd, penalty. Stefan Prij ging achter de bal staan en maakte beheerst de gelijkmaker, 1-1.

Hees was rijp voor de slacht, met een man meer liepen zij meer en meer achteruit. Vijf minuten voor tijd was daar uiteindelijk Robin Petersen die een mooie steekpass gaf op Niek van Vemde, van Vemde snelde naar de bal en was er als eerste bij om de bal langs de keeper te spelen, 2-1! SVMM speelde de laatste fase agressief en met overtuiging, zodoende werd de 2e overwinning geboekt.